ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Προσγειώνεται» το 5ο Rafale F3R – Ποιο σύστημα σκόπευσης επί κράνους θα φέρει

1 min read

Στα τέλη Νοεµβρίου παραλαµβάνεται το πέµπτο ελληνικό Rafale F3R, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη ∆εκεµβρίου η παραλαβή του έκτου αεροσκάφους, ώστε στις αρχές του χρόνου ή τον Ιανουάριο τα πρώτα έξι να έρθουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στην Πολεµική Αεροπορία.

Η παραλαβή των αεροσκαφών γίνεται επί γαλλικού εδάφους από την αρµόδια επιτροπή εξοπλισµών. Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά Rafale F3R, τα πρώτα έξι είναι µεταχειρισµένα µαχητικά, δύο διθέσια και τέσσερα µονοθέσια, που επιχειρούσαν µε τη γαλλική Αεροπορία. Την ίδια ώρα και µε τα µέχρι τώρα δεδοµένα η Π.Α. έχει επιλέξει το σύστηµα σκόπευσης επί κράνους TARGO™ II, της ισραηλινής Elbit για τα Rafale.

Η εγκατάσταση του TARGO II θα επιτρέψει µεγιστοποίηση της αξιοποίησης των πυραύλων αέρος – αέρος Mica-IIR κατά τις κλειστές αεροµαχίες, κάτι που δεν ισχύει σήµερα στην περίπτωση των Mirage 2000-5Mk2 της 331 Μοίρας, έχοντας ένα σηµαντικό µειονέκτηµα έναντι των τουρκικών αναβαθµισµένων F-16 CCIP και block 50 Advanced, τα οποία φέρουν το JMHCS, όπως άλλωστε και τα ελληνικά F-16 block 52+ και Adv. To TARGO™ II χρησιµοποιείται ήδη από τα Rafale του Κατάρ και δεν απαιτεί κάποια πιστοποίηση στο µαχητικό, παρά µόνο τις ιδιαίτερες απαιτήσεις για το κάθε αεροσκάφος και πιλότο.

Αν και οι µέχρι τώρα πληροφορίες, όπως αναφέρθηκε, µιλούν για το TARGO™ II, δεν αποκλείεται µελλοντικά να δούµε ενδιαφέρον για το Scorpion® που αναπτύσσει η Thales. Το τελευταίο κρίνεται, βέβαια, ως βέλτιστη λύση για το Rafale, γιατί έχει σχεδιαστεί γύρω από το πιλοτήριο του γαλλικού µαχητικού. Το TARGO™ II θα αποτελούσε µια εξαιρετική λύση για τα Mirage 2000-5Mk2 της 331Μ τα οποία δεν έχουν τέτοια δυνατότητα, µειώνοντας κατά πολύ την απόδοση στις κλειστές αεροµαχίες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.