ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πράσινες επιδοτήσεις για όλα τα ακίνητα

1 min read

Στη δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής και μόνιμης υπηρεσίας, η οποία θα διαχειρίζεται όλες τις αιτήσεις του καινούργιου προγράμματος «Εξοικονομώ», προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία.

Βάσει των εκτιμήσεων των στελεχών των υπουργείων, το νέο «Εξοικονομώ» μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μέχρι μία δεκαετία, με το συνολικό κονδύλι για κατοικίες, δημόσια κτίρια και βιομηχανίες- επιχειρήσεις να προσδιορίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σχεδιάζοντας την «αρχιτεκτονική» της νέας φάσης του χρηµατοδοτικού προγράµµατος, οι επιτελείς των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκαν την προηγούµενη ∆ευτέρα για πρώτη φορά για το θέµα, παραθέτοντας τις αρχικές τους κατευθυντήριες γραµµές που αφορούν τον προϋπολογισµό, το είδος των επιδοτούµενων εργασιών, αλλά και τη διάρκεια της ισχύος του νέου «Εξοικονοµώ».

Η έναρξη της επόµενης φάσης του προγράµµατος ενεργειακής αναβάθµισης των κτιρίων αναµένεται για τον προσεχή Σεπτέµβριο. Ωστόσο, οι κυβερνητικοί αξιωµατούχοι φαίνεται πως έχουν ήδη καταλήξει στη διαµόρφωση ενός συστήµατος επιχορήγησης εργασιών, το οποίο θα έχει µόνιµο χαρακτήρα και πολύ µεγαλύτερα κονδύλια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.