ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πως συνδέεται ο πύραυλος που έπεσε την Κύπρο με τους S400

1 min read

Η πτώση του πυραύλου S-200 από τη Συρία στα κατεχόμενα της Κύπρου έχει προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας σε πολλούς στο ψευδοκράτος και πολλοί έχουν αρχίσει να συνδέουν το γεγονός με τους S-400.

Πρέπει να τροποποιηθεί η συμφωνία μεταξύ ψευδοκράτους και Τουρκικής Δημοκρατίας και να υπογραφεί μια νέα «συμφωνία αμυντικής συνεργασίας» στο πλαίσιο της οποίας ο εναέριος χώρος της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα τεθεί υπό τον έλεγχο και την ασφάλεια της Τουρκίας, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί.

Ετσι, ανέφερε, θα είναι εφικτό το ψευδοκράτος να ενσωματωθεί στο σύστημα εναέριας ασφάλειας των S 400 που σύντομα θα παραλάβει η Τουρκία από τη Ρωσία. Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Αρικλί προσθέτει ότι η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου είναι πλέον μια εμπόλεμη ζώνη και η «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, βρίσκεται στη μέση αυτής, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα με δικά της μέσα να υπερασπιστεί την ασφάλεια σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Γι’ αυτό, υποστήριξε, πρέπει να τροποποιηθεί η συμφωνία Τουρκία – ψευδοκράτος και στο πλαίσιο της νέας «συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας» να παραχωρηθούν στην Τουρκία αεροπορική και ναυτική βάση.

Τα όσα ζούμε δείχνουν πόσο σημαντική είναι η ειρήνη στην Κύπρο, ανέφερε σε δική του γραπτή δήλωση ο Ιζέτ Ιζτζιάν, πρόεδρος του ΚΕΚ, λέγοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται στο κέντρο ενός κύκλου της φωτιάς, ενώ έκανε λόγο και για ενεργειακό πόλεμο στην περιοχή. «Εύχομαι οι εθνικιστικοί κύκλοι που χτες χτυπούσαν τα τύμπανα του πολέμου, σήμερα να πήραν το μάθημά τους από αυτό που συνέβη», συμπλήρωσε.

Φτηνά τη γλυτώσαμε ανέφερε σε γραπτή του δήλωση και ο γγ του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ λέγοντας ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε κίνδυνο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα κομμάτια του πυραύλου έπεσαν έξω από κατοικημένες περιοχές.

«Θα ερχόταν κάτι τέτοιο να μας βρει; Και όμως ήρθε» ήταν το σχόλιο του «δημάρχου» Δικώμου, Γιουκσέλ Τσιελεμπί λέγοντας ότι «πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη και η ευημερία στην περιοχή. Την ειρήνη πρέπει να την αγκαλιάσουμε με τέσσερα χέρια».

Ο «κοινοτάρχης» του Βουνού, Ντουρμούς Ασιαντίρ ανέφερε ότι η έκρηξη ακούστηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τότε ξέσπασε η πυρκαγιά η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα. Από εκεί που έπεσε το κομμάτι του πυραύλου το κοντινότερο σπίτι βρίσκεται στα 200 μέτρα όπου ζουν τέσσερα άτομα, σημείωσε ο «κοινοτάρχης».

Με πληροφορίες από Philenews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.