ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολωνία: Ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει να απαγορεύσει τις υιοθεσίες από ζευγάρια ομοφύλων

1 min read

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας και υποψήφιος για την επανεκλογή του, Αντρέι Ντούντα, δήλωσε ότι θέλει να εγγράψει στο Σύνταγμα την απαγόρευση υιοθεσίας για τα ζευγάρια των ομοφύλων.

«Στο πολωνικό Σύνταγμα θα πρέπει να αναφέρεται απεριφράστως ότι απαγορεύεται η υιοθεσία σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση, δήλωσε κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

«Για να διασφαλισθεί η προστασία ενός παιδιού και μία σωστή εκπαίδευση, και ώστε το πολωνικό κράτος να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, (…) πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει τέτοια ρύθμιση», πρόσθεσε.

Ο Αντρέι Ντούντα, μέλος του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού, εθνικιστικού Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει ήδη από την Δευτέρα νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος και θα την παρουσιάσει στο κοινοβούλιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που εξασφάλισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον φιλελεύθερο προεδρικό υποψήφιο Ραφάλ Τρασκόφσκι κατά το δεύτερο γύρο στις 12 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Αντρέι Ντούντα δεν σταμάτησε να προκαλεί αντιπαραθέσεις υποστηρίζοντας τις επιθέσεις του PiS κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και των δυτικών αξιών και δήλωσε ότι η «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» είναι ένα νέο είδος κομμουνισμού.

Ο Ραφάλ Τρασκόφσκι υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και δηλώνει ανοικτός στην ιδέα του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων, αν και δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι είναι κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. «Πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων…Ειδικά στο θέμα αυτό, συμφωνώ με τον πρόεδρο».

Μόνο το 9% των Πολωνών τάσσεται υπέρ του δικαιώματος υιοθεσίας για τα ζευγάρια των ομοφύλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2019, ενώ το 29% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφύλων.

Διαβάστε επίσης

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.