ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ποια μέρα σχεδιάζει η κυβέρνηση να «αμολύσει» τους Έλληνες από τα σπίτια τους – Πότε ξεκινούν σχολεία και καταστήματα

1 min read

Η 11η Μαΐου είναι η ημέρα ορόσημο για να μας επιτραπεί να «ξεμυτίσουμε» από τα σπίτια μας, αν και απ’ότι φαίνεται, αν από τις 20 του μήνα Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία χαλαρώσουν τους περιορισμούς από τις 27 Απριλίου, οι πρώτοι Ελληνες θα δουν «φως». 

  • Για τα σχολεία η νυν απόφαση μιλά για 18 Μαΐου με την σχολική χρονιά να ολοκληρώνεται στις 3 Ιουλίου και να ακολουθούν οι Πανελλήνιες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προϊδέασε για μία τέτοια εξέλιξη. «Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάϊο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας» δήλωσε. 

«Ο Απρίλιος, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φώς» συνέχισε. «Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας.»

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Υπάρχει μία περίπτωση να μας «αμολύσουν» στις 4 Μαΐου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να καταθέσει σενάρια για το πότε ανοίγει τι και κάτω από ποιες συνθήκες. Ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα;

Τα καφέ και τα εστιατόρια που θα ανοίξουν πως θα τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να έχουν τις αποστάσεις ασφαλείας;

Ο Αυστριακός καγκελάριος Κούρτς ανακοίνωσε την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα στη χώρα του μετά το καθολικό Πάσχα, από τις 14 Απριλίου και δήλωσε ότι σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα καταστήματα κάτω των 400 τ.μ.

– Το υπουργείο Παιδείας κλήθηκε να καταθέσει εναλλακτικά σενάρια για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία. Εάν θα υπάρχουν πρωινά και απογευματινά μαθήματα σπάζοντας τις τάξεις καθώς δεν μπορούν να είναι 40 μαθητές σε μία τάξη, εάν θα ανοίξουν μόνο για τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και βεβαίως για τις πανελλήνιες εξετάσεις που είναι κρίσιμες.

– Το υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να καταθέσει με ποιο χρονοδιάγραμμα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν τα τουριστικά καταλύματα, ποιους τουρίστες θα δεχθούμε από άλλες χώρες που πλήγηκαν από τον covid 19 και θα αναζητήσουν καλοκαιρινή απόδραση σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ήταν μεταξύ αυτών με τα λιγότερα θύματα όπως διαφαίνεται μέχρι τώρα κλπ.

Τα σενάρια που θα υπάρχουν στο τραπέζι θα προβλέπουν εναλλακτικά σχέδια εφαρμογής τους σε περίπτωση ύφεσης του κορωνοϊού αλλά και αιφνίδιας επιδείνωσης του. Θα υπάρχει ετοιμότητα εάν υπάρξει ανησυχητική διασπορά να εφαρμοστούν πρωτόκολλα λήψης έκτακτων μέτρων, δηλαδή να ξανακλείσουν επιχειρήσεις.

πηγη pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media