ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πανωλεθρία Ερντογάν στο Ιράκ: Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

1 min read

Τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι ανάμεσα σε αυτούς ευρίσκονται κατώτεροι αξιωματικοί βαθμού Λοχαγού και Υπολοχαγού, ένας Επιλοχίας και αρκετοί στρατιώτες σκοτώθηκε.

Σφοδρές συγκρούσεις πραγματοποιούνται από τον τουρκικό στρατό εναντίον του Garê, μία περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι , ενώ οι μάχες συνεχίζονται αμείωτες.

Τουρκικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ένας Λοχαγός διοικητής λόχου ειδικών δυνάμεων, καθώς ένας υπαξιωματικός σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, ενώ δεν αναφέρουν τίποτα σχετικά με τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν. 

Πηγές στην περιοχή δήλωσαν ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή Siyanê του Garê συνεχίζονται, ενώ ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση εναντίον της περιοχής αυτής στις 03:00 σήμερα το πρωί. 

Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε ανελέητα τα κουρδικά χωριά Gundê Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Yekmalê και Kanîsarkê στο Garê και τις περιοχές Deşta Kafya και Deşta Nehlê με μαχητικά αεροσκάφη από τις 03:00 έως τις 06:00 π,μ. 

Η κουρδική διοίκηση σε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τις συγκρούσεις με τους Τούρκους ανέφερε τα  εξής:

“Η επιχείρηση εισβολής στο Garê, ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου το βράδυ με εκτεταμένη επίθεση αεροσκαφών και ελικοπτέρων και συνεχίζεται και σήμερα 11/2/2021. 

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι κινήσεις των ελικοπτέρων συνεχίστηκαν την χθεσινή νύκτα έως το πρωί στις 11 Φεβρουαρίου. 

Το τουρκικό κράτος βομβάρδισε σφοδρότατα πολλά μέρη στο Garê. Μεταξύ των τοποθεσιών που βομβαρδίστηκαν ήταν και ένα στρατόπεδο όπου κρατούνταν Τούρκοι αιχμάλωτοι πολέμου.

Πληροφορίες σχετικά με το αποτέλεσμα των βομβαρδισμών θα κοινοποιηθούν αργότερα. 

Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται ακόμη στην περιοχή Siyanê. Πολλοί Τούρκοι εισβολείς τιμωρήθηκαν στις συγκρούσεις, με πρωτοβουλία των δυνάμεών μας στο πεδίο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.