ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εσπευσμένα στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Λιβυκού Προεδρικού Συμβουλίου-Χαφτάρ

1 min read

Λίγο αργότερα στις 16:45 περίπου ακολούθησε συνάντηση του με τον Στρατάρχη Χαφτάρ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη νέα προσωρινή Διοίκηση της Λιβύης που θα οδηγήσει τη χώρα στη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη τον Δεκέμβριο.

Τα παραπάνω μας οδηγούν συνειρμικά στην εκτίμηση, ότι ο Λίβυος επικεφαλής μόρφωσε άποψη “ιδίοις όμασι” για τις θέσεις των μετεχόντων χωρών στο Φόρουμ Φιλίας και για το γεγονός ότι είναι ανοικτό προς όλους.

Η Λιβύη έχει ανάγκη από τη βοήθεια των Αραβικών χωρών του Κόλπου και της Αιγύπτου στο νέο ξεκίνημά της, για αυτό και είναι βαρύνουσας σημασίας η συμμετοχή τους.

Επίσης η συνάντηση που είχε ο Λίβυος επικεφαλής αμέσως μετά  με τον Χαφτάρ και η δήλωση στήριξης που έλαβε από αυτόν, είναι ενδεικτικό ότι η Λιβύη απομακρύνεται από την τουρκική επιρροή.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε τη δήλωση του Ερντογάν, ημέρες πρίν, ότι η Τουρκία θα αποχωρήσει στρατιωτικά από τη Λιβύη αν νωρίτερα αποχωρήσουν άλλες δυνάμεις από τη χώρα και τη δήλωση Μπάϊντεν με την οποία καλούσε όλες τις ξένες δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη Λιβύη, αφήνοντας τον ΟΗΕ να κάνει το έργο του, οδηγώντας τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο.

Όλα δείχνουν ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα ακυρωθεί, συμπαρασύροντας το όραμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” σε πλήρη ακύρωση της από τη Διεθνή κοινότητα.

Δημοσίευση στα Social Media