ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάνω από 1 στους 4 συμφωνεί με την επίθεση σε Μπουτάρη! Το 47% πανελλαδικής δημοσκόπησης

1 min read

Προβληματισμό για το πού έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία προκαλούν τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το Tvxs.gr σχετικά με την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Πάνω από 1 στους 4 ερωτηθέντες, ήτοι ποσοστό 26%, δήλωσαν πως θεωρούν «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης λόγω των απόψεών του.

Ευτυχώς όμως η πλειοψηφία καταδικάζει απόλυτα την επίθεση. Ειδικότερα, το 67%, δηλαδή πάνω από 2 στους 3 πολίτες χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την επίθεση «ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων».

Άκρως ανησυχητική είναι και η εικόνα βάσει των ηλικιών. Η τάση της έλλειψης ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική γνώμη είναι υψηλότερη στις ηλικίες 17 έως 34. Ειδικότερα το ποσοστό όσων «δικαιολογούν και κατανοούν» την επίθεση σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ανέρχεται στο 31%, ενώ και στις ηλικίες 45 έως 54 το εν λόγω ποσοστό εκτοξεύεται στο 33%.

Όσον αφορά στην ανθρωπογεωγραφία αυτών με βάση τις πολιτικές και κομματικές θέσεις (ανάλογα με το τι ψήφισαν στις εκλογές του 2015) υψηλό ποσοστό καταγράφεται στους ψηφοφόρους της ΝΔόπου το 27% «χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση λόγω των απόψεών του, αλλά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑόπου το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 20%, ενώ αντιθέτως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το ποσοστό βρίσκεται μόλις στο 9%.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.