ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πάλι οι Ρώσοι «βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά»: MiG-29 & Su-24M βομβαρδίζουν ανηλεώς τους Τούρκους στη Σύρτη

1 min read

πως όλα δείχνουν η στρατηγική υποχώρηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και του Χαλίφα Χαφτάρ σταματάει στη Σύρτη, καθώς τις τελευταίες ώρες τα αεροπλάνα της Αεροπορίας του Εθνικού Στρατού της Λιβύης βομβαρδίζουν ανηλεώς τις τουρκικές θέσεις καταφέρνοντάς τους βαριές απώλειες, ενώ έχουν ρίξει και δύο τουρκικά UAV. 

Συγκεκριμένα τα Su24 και τα Mig29 τα οποία επιδιόρθωσε και έδωσε η Ρωσία στην Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην υπεράσπιση της Σύρτης, καθώς τις τελευταίες ώρες βομβαρδίζουν συνεχώς τους Τούρκους.

Αυτό συμβαίνει την ώρα που ΕΕ, ΗΠΑ και Ελλάδα αναγνωρίζουν ως επίσημη κυβέρνηση τους φιλότουρκους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Αν και χθες η μάχη φάνταζε χαμένη με μία μαζική αντεπίθεση οι δυνάμεις του Χαφτάρ πέταξαν τους Τούρκους έξω από την πόλη και πλέον η μάχες συμβαίνουν στα νότια και στα δυτικά προάστια, με την κατάσταση πάντως να παραμένει ρευστή. 

Η κατάσταση θυμίζει πολύ την Συρία το το 2015 όταν οι ισλαμιστές (υποστηριζόμενοι και τότε από ΗΠΑ & Τουρκία) είχαν φτάσει στα προάστια της Δαμασκού με τη Ρωσία να παρεμβαίνει τότε απευθείας με βοβμαρδισμούς και να τους σταματάει.

Τρίπολη: «Δώστε μας τη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα και θα κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Φατίχ Βίργκο δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο σε περίπτωση που της δοθούν(!) η Σύρτη και η αεροπορική βάση Αλ-Τζούφρα, ώστε να μην φτιαχτούν εκεί ρωσικές βάσεις! 

Την ίδια στιγμή ο αιγυπτιακός Στρατός συνεχίζει να συγκεντρώνεται στα σύνορα και απειλεί να επέμβει αν οι φιλότουρκοι συνεχίσουν την επίθεση στη Σύρτη.

Δημοσίευση στα Social Media