ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ουκρανός διοικητής: Η μάχη του Σεβεροντονέτσκ διεξάγεται πόρτα-πόρτα

1 min read

Παλεύουμε για κάθε σπίτι και κάθε δρόμο”, είπε ο Κούζικ

Η μάχη για το Σεβεροντονέτσκ διεξάγεται πόρτα-πόρτα, καθώς οι Ουκρανοί μαχητές προσδοκούν στην παράδοση βαρέων όπλων που θα μπορούσαν να “γυρίσουν την πλάστιγγα”, δήλωσε σήμερα ένας Ουκρανός διοικητής.

Ο Πέτρο Κούζικ, διοικητής του τάγματος της Εθνοφρουράς Σλόμποντα (Ελευθερία), τόνισε ότι οι οδομαχίες στη μικρή βιομηχανική πόλη στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται ενάντια σε αναχώματα του ρωσικού πυροβολικού που θέτουν σε κίνδυνο τις στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την κατάσταση επί του πεδίου σε αυτό που έχει εξελιχθεί σε κομβική μάχη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Κούζικ και τόνισε ότι η Ουκρανία υφίσταται σημαντικές απώλειες στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου βρίσκεται το Σεβεροντονέτσκ.

“Παλεύουμε για κάθε σπίτι και κάθε δρόμο”, είπε ο Κούζικ στην κρατική τηλεόραση, περιγράφοντας μάχες στις οποίες Ουκρανοί μαχητές πέρασαν από “τυφλή άμυνα σε μικρές αντεπιθέσεις σε ορισμένες περιοχές”.

“Η χθεσινή ημέρα ήταν μια επιτυχία για εμάς. Περάσαμε σε αντεπίθεση και σε ορισμένες περιοχές καταφέραμε να τους απωθήσουμε κατά ένα ή δύο οικοδομικά τετράγωνα. Σε άλλες περιοχές μαχόμενοι τους εξωθήσαμε σε αποχώρηση κυριολεκτικά κατά ένα ή δύο σπίτια”.

Ο ίδιος είπε ότι η Ουκρανία ήλπιζε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μείωναν την ένταση των πυρών του πυροβολικού όταν άρχιζαν οι οδομαχίες.

“Όταν τους οδηγήσαμε σε οδομαχίες, λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα – αυτοί (το πυροβολικό τους) δεν ήξεραν πού βρισκόμασταν και πού βρισκόμασταν. Αλλά τώρα απλώς καλύπτουν τόσο τα δικά τους στρατεύματα όσο και τις μονάδες μας με πυρά πυροβολικού”, είπε.

Ο Κούζικ είπε ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μια “καταστροφική” έλλειψη συστημάτων για να αντιμετωπίσουν το ρωσικό πυροβολικό και χρειάζονται “σοβαρή τεχνολογία” ή βαρέα όπλα για να αντεπιτεθούν τους Ρώσους.

Εμφανιζόμενος να αποκλείει μια απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων από το Λισίτσανσκ, τη “δίδυμη πόλη” του Σεβεροντονέτσκ που βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς, ο Κούζικ είπε: “Υπάρχει εντολή να κρατήσουμε θέσεις και τις κρατάμε”.

capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.