ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς οι ρωσικές αεροπορικές σχεδιάζουν να παρακάμψουν τις κυρώσεις

1 min read

Η Τουρκία θα φιλοξενήσει ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Ορισμένες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες φλερτάρουν με το ενδεχόμενο να συστήσουν αερομεταφορείς με έδρα την Τουρκία για να παρακάμψουν τις κυρώσεις, που τους εμπόδισαν να μισθώσουν αεροσκάφη και να έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις συντήρησης και επισκευής μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Pegas Touristik, στην οποία ανήκει η Nordwind Airlines, και η Anex Tourism Group, η οποία εκμεταλλεύεται την Azur Air, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ιδρύσουν νέες αεροπορικές εταιρείες στην Τουρκία και είχαν συζητήσεις με εταιρείες leasing για την απόκτηση αεροπλάνων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στο Bloomberg.

Σε αντίθεση με την κρατική Aeroflot, η οποία πέταξε σε περίπου 56 χώρες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, η Azur Air και η Nordwind μεταφέρουν κυρίως Ρώσους παραθεριστές σε τουριστικούς προορισμούς. Ενώ βρίσκονται στη Ρωσία, και οι δύο ανήκουν σε μεγαλύτερες τουριστικές εταιρείες που ελέγχονται από Τούρκους επιχειρηματίες. Οι μεταφορείς δεν έχουν δεχθεί μεμονωμένα κυρώσεις, επομένως οι κινήσεις δεν θα παραβιάζουν τους κανόνες, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας ιδιωτικά θέματα.

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάγκασαν τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, που εδρεύουν κυρίως στην Ιρλανδία , να τερματίσουν τις μισθώσεις αεροπλάνων σε αεροπορικές εταιρείες στη Ρωσία και απαγόρευσαν στους αερομεταφορείς να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Οι αεροπορικές εταιρείες με τη σειρά τους αρνήθηκαν να επιστρέψουν αεροπλάνα στους εκμισθωτές αφού η ρωσική κυβέρνηση , αποφασισμένη να διατηρήσει τις αεροπορικές συνδέσεις της χώρας, τους ανάγκασε να ζητήσουν άδεια πριν παραδώσουν πίσω αεροσκάφη.

Η Anex ενδέχεται εγκαταστήσει μια νέα μονάδα στην Αττάλεια, τον κύριο κόμβο για τη νότια ακτή της Τουρκίας, με στόλο αεροσκαφών Boeing στενής και ευρείας ατράκτου, είπε μία από τις πηγές. Ο όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλούς εκμισθωτές, όπως η Dubai Aerospace Enterprise και η Aviation Capital Group, καθώς και η AerCap Holdings και η Boeing Capital, σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η Pegas μπορεί να ξεκινήσει μια αεροπορική εταιρεία που ονομάζεται Southwind, είπαν οι πηγές, προσθέτοντας ότι οι νέοι αερομεταφορείς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Η Anex εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μια υπάρχουσα άδεια αερομεταφορέα για να ξεκινήσει τις πτήσεις και έχει συζητήσει με την αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Tailwind, είπε ένας από τους ανθρώπους. Η Pegas εξετάζει επίσης την Αρμενία ως τοποθεσία για τη βάση μιας νέας αεροπορικής εταιρείας, είπε ένα άτομο.

Πριν από τη ρωσική εισβολή, η Azur Air διέθετε στόλο 34 αεροπλάνων Boeing, σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο παρακολούθησης planespotters.net. Η Nordwind διέθετε 28 αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών Airbus και Boeing.

capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.