ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
1 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ουκρανία Ισχυρή έκρηξη στο Ντονέτσκ κοντά σε κυβερνητικό κτίριο

1 min read

Πολύ ισχυρή έκρηξη πριν από λίγο στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ και πρακτορεία ειδήσεων. Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σε ένα πάρκινγκ κοντά στο κτίριο.

Το Sputnik μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το κτίριο. Ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά τα γειτονικά κτίρια δεν υπέστησαν ζημιές.

Από επίσημες πηγές δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ένα αυτοκίνητο εξερράγη στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Η μεγάλη έκρηξη τάραξε το Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως επλήγη η περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο που έχει τη βάση του η κυβέρνηση του Ντένις Πούσιλιν, του αυτονομιστή ηγέτη που υποστηρίζεται από τη Ρωσία!

Σύμφωνα με πηγές των αυτονομιστών, η έκρηξη οφείλεται σε ανατίναξη παγιδευμένου οχήματος στο κέντρο της πόλης, ακριβώς έξω από το αρχηγείο της αποσχισθείσας κυβέρνησης.

Οι αυτονομιστικές αρχές της «δημοκρατίας» του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν το απόγευμα ότι αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε κυβερνητικό κτίριο στην ομώνυμη πόλη.

donetsk__2_
donetsk__1_

Ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου Sputnik μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το κτίριο. Ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά τα γειτονικά κτίρια δεν υπέστησαν ζημιές.

Από επίσημες πηγές δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, αυτοκίνητο εξερράγη στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Τα επεισόδια συνεχίζονται με ανησυχητικό ρυθμό, ενώ πριν από λίγες ώρες αμερικανική υπηρεσία τεχνολογίας έδειξε πόσο έχουν αυξηθεί οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία. Φάνηκε στις εικόνες από δορυφόρο πως οι Ρώσοι έστησαν νοσοκομείο και πλωτή γέφυρα στις επίμαχες περιοχές για να προετοιμαστούν για απώλειες και να μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα. 

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, με το Ντονέτσκ να έχει εκκενωθεί υπό τον φόβο σοβαρών απωλειεών μάχης. Η Ρωσία έχει πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις της και η Δύση απευθύνει συνεχή μηνύματα για αποκλιμάκωση. 

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τη μαζική εκκένωση της περιοχής και την προώθηση των κατοίκων της στη Ρωσία, μετά την αύξηση των βομβαρδισμών. Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ εξέδωσε αργότερα παρόμοια ανακοίνωση.


Ένας ηγέτης των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών που πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε την εκκένωση των κατοίκων της αποσχισθείσας περιοχής του στη Ρωσία την Παρασκευή, εντείνοντας τους φόβους στη Δύση ότι η Μόσχα σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει μια κλιμάκωση στη μακροχρόνια σύγκρουση ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.