ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«ΟΠΛΙΤΗΣ»: Άριστες εντυπώσεις άφησε το ελληνικής σχεδίασης τεθωρακισμένο όχημα 4×4

1 min read

Το ελληνικής σχεδίασης τακτικό τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα 4×4 HOPLITE («ΟΠΛΙΤΗΣ») παρουσιάστηκε ενώπιον εκπροσώπων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στο διάστημα από 1 και 3 Σεπτεμβρίου.

Το όχημα αναπτύχθηκε με ίδιους πόρους της ελληνικής εταιρίας EODH και απευθύνεται τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων πολλαπλών χρήσεων.

Κύρια χαρακτηριστικά του «ΟΠΛΙΤΗΣ» είναι η υψηλού επιπέδου τακτική και στρατηγική ευκινησία, η θωράκιση επιπέδου Level 3 (κατά STANAG 4569) και η σπονδυλωτή σχεδίαση που επιτρέπει πολλαπλές διαμορφώσεις: μεταφοράς προσωπικού (οκτώ άτομα, εξαμελής ομάδα τυφεκιοφόρων και διμελές πλήρωμα), ασθενοφόρου και φορέα όπλων (π.χ. όλμος, πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων) – συστημάτων επικοινωνιών – ηλεκτρονικού πολέμου με μονή ή διπλή καμπίνα. Το όχημα έχει μήκος 6,12 μέτρα, πλάτος 2,37 μέτρα, ύψος 2,64 μέτρα, βάρος 12 τόνους, αυτονομία 700 χιλιόμετρα και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Ξεπέρασε με ευκολία τα εμπόδια

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στο στρατόπεδο Μελίδη του Αυλώνα Αττικής, το όχημα κινήθηκε σε κάθε είδους αρματικό έδαφος και ξεπέρασε με ευκολία εμπόδια και υδάτινα κωλύματα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη μεγάλη του ευκινησία και τις υψηλές του επιδόσεις. Επίσης κινήθηκε σε άσφαλτο, όπου επιδείχθηκαν οι δυνατότητες επιτάχυνσης, φρεναρίσματος, αποφυγής ξαφνικών εμποδίων και ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων.

Χάρη στο πλεόνασμα ισχύος του κινητήρα, τις ανεξάρτητες αναρτήσεις, την τετρακίνηση με δυνατότητα μπλοκαρίσματος των διαφορικών και φυσικά την εργονομία και την άνεση χώρου, ο «ΟΠΛΙΤΗΣ» άφησε άριστες εντυπώσεις στους παρισταμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν και να κινηθούν ή ακόμη και να οδηγήσουν το όχημα. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο που αναδείχθηκε ήταν η ευκολία προσαρμογής της σχεδίασης σε κάθε είδους αποστολή (με την ταχεία εναλλαγή της καμπίνας), η δυνατότητα συντήρησης και επισκευής σε συνθήκες πεδίου και η δυνατότητα της EODH να παρέχει στον χρήστη εν συνεχεία υποστήριξη (FOS).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.