ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ολυμπιακός: Tι ισχύει με την αφαίρεση βαθμών και το επερχόμενο «αιώνιο» ντέρμπι

1 min read

Η ασάφεια του κανονισμού και το δεδικασμένο που απειλεί τον Ολυμπιακό με βαριά καμπάνα

Από την ώρα που έγιναν τα επεισόδια στην Πάτρα στο παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό, η ερώτηση που κυριαρχεί είναι μία: Που θα εφαρμοστεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών εάν και εφόσον προκύψει τιμωρία για τους «ερυθρόλευκους». Στο πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο το οποίο βρίσκεται στη φάση των ομίλων;

Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί εντέλει, διαπιστώνεται κενό στον πειθαρχικό κώδικα που ενδεχομένως να καλύψει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ με την απόφαση της, αλλά και ασάφεια στον σχετικό κανονισμό για τον οποίο μπορεί να παρέμβει ακόμα και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Το ζητούμενο πλέον είναι η έκθεση της αστυνομίας. Εάν δηλαδή αναφέρονται σε αυτήφθορές ξένης περιουσίας ή βιαιοπραγία. Σε αυτήν περίπτωση ο Ολυμπιακός κινδυνεύει ξεκάθαρα και με αφαίρεση βαθμών. Πόσο μάλλον από την στιγμή που δόθηκε ήδη ερμηνεία στη έννοια της βιαιοπραγίας στην πρόσφατη υπόθεση της ΑΕΚ.

Η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρει: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ 27 (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

 

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.