ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
8 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Ρώσοι κατασκεύασαν αντίγραφα των ελληνικών βλημάτων cruise SCALP-EG και τα εκτόξευσαν μαζικά σήμερα κατά της Ουκρανίας!

1 min read

Bέβαια, υπάρχουν πολλά ερωτήματα όχι μόνο για την αντιγραφή των ελληνικών βλημάτων αλλά και από το γεγονός ότι η επιχειρησιακή χρήση τους στην Ουκρανία συνέπεσε με την αντίστοιχη απόσυρσή τους από το ελληνική οπλοστάσιο λόγω… λήξης ορίου ζωής! Οπότε και υποτίθεται ότι τα ελληνικά βλήματα εστάλησαν στην Γαλλία για «ανανέωση».

Οι πύραυλοι που διατέθηκαν στην Ουκρανία και αξιοποιούνται από Su-24 κατόπιν τροποποιήσεως, δεν είχαν υποβληθεί σε αυτές τις εργασίες και εθεωρούντο εν πολλοίς “ληγμένοι”, από πλευράς ορίου ζωής. Επομένως δικαιολογούνται τεχνικές αστοχίες στην χρήση τους και πτώσεις στο έδαφος σε κάποιο στάδιο της πτήσεως προς τον στόχο.

Οι Βρετανοί επιβεβαίωσαν επισήμως στις 11 Μαΐου 2022 ότι «είχαν παραχωρήσει στην Ουκρανία πυραύλους Storm Shadow».

Συμπτωματικώς, την ίδια ημέρα η MBDA υπέγραψε σύμβαση με την Ελλάδα για πρόγραμμα MLR στους πυραύλους SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι το ίδιο όπλο, με μικροδιαφορές για εκτόξευση από γαλλικής προελεύσεως αεροσκάφη, ενώ είχαν αρχίσει να αποσύρονται τα ελληνικά βλήματα μήνες πριν.

Οι συμπτώσεις, όμως δεν τελειώνουν εδώ: Τρεις μήνες πριν, στις 8 Φεβρουαρίου, το ΚΥΣΕΑ είχε εγκρίνει τα σχέδια συμφωνίας πλαισίου και της πρώτης εκτελεστικής συμβάσεως του εν λόγω προγράμματος εργοστασιακής συντηρήσεως και υποστηρίξεως συναφούς εξοπλισμού των SCALP EG, για χρήση από τα Mirage 2000-5Mk2.

Το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από την Βουλή στις 14 Οκτωβρίου 2021.

Τελείως συμπτωματικά τουλάχιστον τρεις αρκετοί βρετανικοί (:) Storm Shadow/SCALP-EG αστόχησαν και περιήλθαν άθικτοι στα χέρια των Ρώσων (φωτό κατωτέρω).

Οι Βρετανοί δικαιολογήσαν την αστοχία τους λέγοντας ότι «Οι πύραυλοι που διατέθηκαν στην Ουκρανία και αξιοποιούνται από Su-24 κατόπιν τροποποιήσεως, δεν είχαν υποβληθεί σε αυτές τις εργασίες και εθεωρούντο εν πολλοίς “ληγμένοι”, από πλευράς ορίου ζωής. Επομένως δικαιολογούνται τεχνικές αστοχίες στην χρήση τους και πτώσεις στο έδαφος σε κάποιο στάδιο της πτήσεως προς τον στόχο»!

Δηλαδή ότι ακριβώς οι ελληνικοί! Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να έχουν λήξει ταυτοχρόνως και οι ελληνικοί και οι βρετανικοί πύραυλοι; Καμία!

Ειδικά με δεδομένη την ανακοίνωση ότι «Οι Storm Shadow που υποβλήθηκαν στο SPEAR 4 (σ.σ. επίπεδο αναβάθμισης_ επανεντάχθηκαν επισήμως σε υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2022, κατόπιν ιδιαιτέρως επιτυχών δοκιμών αρνήσεως περιβάλλοντος κατά τα μέσα του 2021». 

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.