Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν εμπορικό πλοίο της Βόρειας Κορέας

Newskamatero

Για παραβίαση των κυρώσεων στις εξαγωγές άνθρακα από τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέσχεσαν ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο της Βόρειας Κορέας, επειδή παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη στις εξαγωγές άνθρακα από τη χώρα της κορεατικής χερσονήσου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το πλοίο με την ονομασία «Wise Honest» κατασχέθηκε για πρώτη φορά από τις ναυτιλιακές αρχές της Ινδονησίας τον Απρίλιο του 2018 μεταφέροντας παράνομα 25.500 τόνους άνθρακα, αξίας περίπου 3 εκατ. δολαρίων. Τώρα βρίσκεται στην κατοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και προσεγγίζει τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το πλοίο των 17.061 τόνων, το οποίο επίσης χρησιμοποιήθηκε για την εισαγωγή βαρέως τύπου μηχανημάτων στη Βόρεια Κορέα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά φορτίου χύδην της χώρας, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Στη δημοσιότητα η επιστολή Έλληνα πρέσβη στον ΟΗΕ για την τουρκική υφαλοκρηπρίδα

Με τον κατάλληλο τρόπο απάντησε ο πρέσβης Διονύσης Καλαμβρέζος, αναπληρωτής μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ, σε όλα όσα ισχυρίζεται ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στον οργανισμό σχετικά με τα όρια της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου καθώς και τις συντεταγμένες 32ο 16’18»Ε και 28ο 00’00»Ε. Όπως […]