ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι ΗΠΑ δοκίμασαν το όπλο που θα αλλάξει «τους κανόνες του παιχνιδιού»

1 min read

Οι ΗΠΑ εξοπλίζονται συνεχώς με το φόβο μη χάσουν την πρωτιά στο εξοπλιστικό «παιχνίδι». Αυτή τη φορά δοκίμασε με επιτυχία ένα υπερόπλο που βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά.

Σύμφωνα με αναφορές, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προχώρησε σε δοκιμή της βόμβας GBU-53 StormBreaker από μαχητικό αεροσκάφος  FA-18E / F Super Hornet.

«USAF και USN βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τις δοκιμές του νέου όπλου», αναφέρει πηγή στο Janes, την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαμηνύει ότι ο πύραυλος «θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού».

To GBU-53/B StormBreaker, γνωστότερο ως Small Diameter Bomb II (SDB II), είναι ένα κατευθυνόμενο πυρομαχικό ανεμοπορίας, που καθοδηγείται προς τον στόχο συνδυάζοντας αισθητήρες IIR, ημι-ενεργού laser και χιλιοστομετρικού κύματος ραντάρ με το σύστημα GPS, για ακρίβεια υπό οποιεσδήποτε περιβαλλοντικές συνθήκες. Επιπλέον, η GBU-53/B διαθέτει αμφίδρομο datalink που επιτρέπει τη λήψη ενημερώσεων σχετικά με τις συντεταγμένες του στόχου κατά την πτήση. Το βάρος του όπλου είναι 250lb και η μέγιστη εμβέλεια υπερβαίνει τα 70km.

Η δοκιμή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι παραδόσεις έχουν διακοπεί για μήνες εξαιτίας αριθμού ζητημάτων, τα οποία έχουν καθυστερήσει την Αρχική Επιχειρησιακή του Ικανότητα με την Αμερικανική Αεροπορία για τουλάχιστον δύο μήνες.

Πηγή: Janes

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.