ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΟΑΕΔ: Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για 30.333 θέσεις απασχόλησης στους Δήμους

1 min read

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου ολοκληρώνεται η υποβολή των αιτήσεων για τη δράση του ΟΑΕΔ«Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Σημειώνεται πως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας παρέχονται συνολικά 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας οκτώ μηνών.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του ΟΑΕΔ, η δράση αποσκοπεί τόσο στην επανασύνδεση των μακροχρόνιων ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας όσο και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων. Παράλληλα, η κάλυψη κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας παραμένει πρωταρχικός σκοπός του προγράμματος.Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ως χρήστες πιστοποιημένοι στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι πτυχιούχοιπανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
  • Άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Θα πρέπει να επισημανθεί πως οι ωφελούμενοι, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα απασχοληθούν σε τομείς προτεραιότητας που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η αναβάθμιση και η συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα.

Τέλος, ανάμεσα στα κριτήρια επιλογής και κατάταξης, βάσει των οποίων οι ωφελούμενοι κατατάσσονται σε πίνακες, είναι και το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το εισόδημα – ατομικό και οικογενειακό – 2017, όπως και η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση