ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο Ζελένσκι απέλυσε διοικητή του ουκρανικού στρατού, χωρίς να δώσει εξήγηση

1 min read

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε την Κυριακή έναν ανώτερο στρατιωτικό διοικητή που συνέβαλε στην ηγεσία της μάχης κατά των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά της χώρας, αλλά δεν έδωσε λόγο για την κίνηση αυτή σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Με διάταγμα μιας πρότασης, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την αποπομπή του Εντουάρντ Μοσκαλιόφ από διοικητή ουκραικών δυνάμεων οι οποίες συμμετέχουν σε μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ζελένσκι ανέφερε τον Μοσκαλιόφ σε καθημερινό διάγγελμά του την Παρασκευή, όταν απαριθμούσε τους στρατιωτικούς διοικητές με τους οποίους είχε μιλήσει. Ο Μοσκαλιόφ βρισκόταν στη θέση αυτή από τον Μάρτιο του 2022, λίγο μετά τη ρωική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για την κατάληψη των δύο ανατολικών περιοχών που αποτελούν το Ντονμπάς (Ντονέτκ και Λουγκάνκ) και ο Ζελένσκι τις τελευταίες εβδομάδες έχει περιγράψει τη στρατιωτική κατάσταση στα ανατολικά ως δύσκολη και επώδυνη.

Οι φιλορωικές μονάδες εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην πόλη Μπαχμούτ, πραγματοποιώντας επανειλημμένες επιθέσεις παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί, σύμφωνα με Ουκρανούς και Δυτικούς αξιωματούχους, μεγάλες απώλειες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν αρκετές ανεπιτυχείς επιθέσεις στην περιοχή Μπαχμούτ την Κυριακή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.