ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εμανουέλ Μακρόν: Αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες πολίτων στην Διεθνή Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι

1 min read

Την αγανάκτηση του κόσμου αντιμετώπισε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε στην Διεθνή Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι. Πολίτες πλησίασαν τον Γάλλο Πρόεδρο εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για πολλά θέματα από το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο μέχρι και την κλιματική αλλαγή.

Η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να επισκεφτεί την 59η Διεθνή Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι εν μέσω κινητοποιήσεων για το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που προωθεί, ίσως να μην ήταν και τόσο καλή ιδέα.

Αφού φωτογραφήθηκε με τους εμπόρους, ο Γάλλος Πρόεδρος δέχτηκε ομοβροντία αποδοκιμασιών από απλούς πολίτες που τον πλησίασαν, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Πολίτης: Θέλετε 64χρονες νοσοκόμες να σας φροντίσουν στο νοσοκομείο, κύριε Μακρόν;

Μακρόν: Αυτό που θέλω είναι να προετοιμάσω το τέλος της σταδιοδρομίας των ανθρώπων. Αυτό που θέτετε και είναι αλήθεια, είναι πως ο κόσμος πρέπει να δουλέψει λίγο περισσότερο γιατί αρχίζουν και την δουλειά λίγο αργότερα.

Πολίτης: Όχι όλοι.

Μακρόν: Σωστά, αλλά κατά μέσο όρο. Έτσι λοιπόν όσοι αρχίζουν να εργάζονται νωρίτερα έχουν και μεγαλύτερη σταδιοδρομία. Από τα 20 τους.

Πολίτης: Αλλά…

Μακρόν: Αφήστε με να τελειώσω. Λαμβάνουμε υπόψιν τις μεγαλύτερες σταδιοδρομίες και τις δύσκολες δουλειές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν βέβαια επιμένει. Εγγυάται κατώτατη σύνταξη στα 1.200 ευρώ για την πλήρη συνταξιοδότηση κι ελπίζει το νομοσχέδιο του να περάσει.

Οι αντιδράσεις του κόσμου όμως αφορούσαν και στο κλίμα. Φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «σε τι μας χρησιμεύεις» ένας νεαρός ακτιβιστής πλησίασε τον Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον πως αδιαφορεί για την κλιματική αλλαγή.

Πολίτης:  Ήρθα εδώ για να σας πω ότι δεν θα σταματήσουμε. Δεν μπορούμε πια να ρωτάμε όμορφα. Διακυβεύονται οι ζωές μας. Δεν μπορούμε πια να ρωτάμε με ωραίο τρόπο κύριε. Ακούστε μας!

Μακρόν: Ηρεμίστε.

Πολίτης:  Αυτό που γίνεται είναι τρομερό. Όλες οι επιστημονικές εκθέσεις το προβλέπουν. Γιατί δεν ακούτε; Γιατί; Γιατί; Οδηγείτε εκατομμύρια από εμάς στην καταστροφή. Αν δεν κάνετε τίποτα, οι άνθρωποι θα πάνε φυλακή. Δεν θα σταματήσουμε και τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Είπα αυτό που είχα να πω. Σας ακούσαμε ήδη, κύριε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αρκέστηκε να ζητήσει από τους Γάλλους να κάνουν οικονομία στο νερό, με αφορμή την ανομβρία που πλήττει την Γαλλία τον τελευταίο καιρό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.