ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ο ΟΗΕ «απαιτεί» με συντριπτική πλειοψηφία από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο – Ποιές χώρες ψήφισαν κατά

1 min read

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα που «απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας στην Ουκρανία». Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία με 141 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, 5 κατά και 35 να δηλώνουν αποχή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, από τα 193 μέλη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα.

Το ψήφισμα απαιτεί από τη Μόσχα «άμεσα, πλήρως και άνευ όρων να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από την Ουκρανία και «καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να «αυξήσει τον συναγερμό των πυρηνικών της δυνάμεων».

Ποιες χώρες ψήφισαν κατά και ποιες δήλωσαν αποχή:

Κατά: Ρωσία, Λευκορωσία, Βόρεια Κορέα, Συρία, Ερυθρέα

Αποχή: Αλγερία, Αρμενία, Μπαγκλαντές, Βολιβία, Μπουρουντί, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Κίνα, Κονγκό, Κούβα, Ελ Σαλβαδόρ, Ινδία, Ιράν, Ιράκ, Καζακστάν, Κυργυστάν, Λάος, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μογγολία, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νικαράγουα, Πακιστάν, Σενεγάλη, Νότια Αφρική, Νότιο Σουδάν, Σρι Λάνκα, Σουδάν, Τατζικιστάν, Ουγκάντα, Τανζανία, Βιετνάμ, Ζιμπάμπουε.

Ο Πρόεδρος στην Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαιρέτισε το ψήφισμα του ΟΗΕ που υποστηρίζει την χώρα του. « Επαινώ την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με μια άνευ προηγουμένου πλειοψηφία ψήφων με ισχυρή απαίτηση προς τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την προδοτική επίθεση στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων σε όλους και σε κάθε κράτος που ψήφισε υπέρ. Διαλέξατε τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.