ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Nordic Monitor: Σχέδιο Ερντογάν για μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα – Ο ρόλος της MIT και τα σενάρια

1 min read

Μία μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT, σχεδιάζει να αναπτύξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor.

Η μονάδα MIT είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο «οπλοστάσιο» της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Το σενάριο περιλαμβάνει πολλές εκδοχές, που κυμαίνονται από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς. Ο Τούρκος Πρόεδρος εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο σενάριο θέλει να εφαρμόσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται σε αυτήν την ειδική μονάδα να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο με υλικοτεχνική υποστήριξη από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Ο σχεδιασμός, που κρατήθηκε αυστηρά εμπιστευτικός, θα τεθεί σε εφαρμογή κάποια στιγμή κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να συσπειρώσει το έθνος πίσω από τον Τούρκο πρόεδρο, σημειώνει το Nordic Monitor.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.