ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Aποκάλυψη – βόμβα: Η Τουρκία εξοπλίζει τα drones με βιολογικά όπλα μαζικής καταστροφής – Άμεση απειλή για την Ελλάδα

1 min read

Πως σχεδιάζει να εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar με βιολογικά/χημικά όπλα κατηγόρησε την Τουρκία η Ρωσία, σύμφωνα με το Nordic Monitor.
Ειδικότερα, μέσω εγγράφων που υποβλήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία κατηγόρησε τον Τούρκο κατασκευαστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar Makina για εμπλοκή σε σχέδιο «φόρτωσης» των drones της με «δυνατότητες» χημικού και βιολογικού πολέμου κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας – μια κατηγορία που η Τουρκία αρνείται.
Με δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο του 2022, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vassily Nebenzia είπε ότι οι ρωσικές αρχές υπέκλεψαν έγγραφα από τον Baykar Makina, τον κατασκευαστή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, που υποδηλώνουν ότι η Ουκρανία ήθελε να μετατρέψει τα drones σε μηχανισμό παράδοσης «θανατηφόρων αερομεταφερόμενων πρακτόρων»…
«Τα έγγραφα δείχνουν ότι το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε την παράδοση επικίνδυνων βιολογικών… παραγόντων αεροπορικώς.
Πέρυσι η Ουκρανία έστειλε αίτημα στον Τούρκο κατασκευαστή UAV Baykar Makina σχετικά με τη δυνατότητα εξοπλισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar με εξοπλισμό που θα επιτρέπει ψεκασμό με αεροζόλ άνω των 20 λίτρων ενώ πετούν για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα», είπε ο Nebenzia.
«Εάν είναι εξοπλισμένο με τέτοιο σύστημα αεροζόλ και έχει εμβέλεια πτήσης 300 χιλιομέτρων, ένα τέτοιο drone θα αποτελέσει πραγματική απειλή».  
«Ένα τέτοιο drone, εάν είναι εξοπλισμένο με τέτοιο σύστημα και έχει εμβέλεια πτήσης 300 χιλιομέτρων, θα αποτελέσει πραγματική απειλή πάνω από το έδαφος της Ρωσίας» (σ.σ. και της Ελλάδας, θα προσθέταμε). 

αδα_17.JPG

Tο θέμα είναι στον ΟΗΕ

Αντίγραφο της επιστολής που εστάλη στο Baykar Makina από τις ουκρανικές αρχές και η απάντηση από τον Τούρκο κατασκευαστή παρασχέθηκαν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19 Απριλίου 2022.
Εάν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, η Τουρκία και η Ουκρανία παραβιάζουν τη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης Βακτηριολογικών (Βιολογικών) και Τοξικών Όπλων και για την Καταστροφή τους (BWC) – πέρα από μια σειρά άλλων διεθνών Συνθηκών που απαγορεύουν τη χρήση τέτοιων όπλων.
Η Τουρκία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου δεν είχε απαντήσει στις ρωσικές αιτιάσεις και, τελικά, όταν υπέβαλε τελικά γραπτή δήλωση, στην οποία έλεγε ότι είναι συμβαλλόμενο μέρος της BWC από το 1974 και εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύμβαση.
«Το εν λόγω μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατασκευάζεται στην Τουρκία χρησιμοποιείται μόνο για αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και εξάλειψης στόχων.
Οι τεχνικές προδιαγραφές του δεν περιλαμβάνουν κανένα σύστημα ή μηχανισμό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.