Πα. Νοέ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέο-οθωμανικό παραλήρημα από βουλευτή του Ερντογάν: Τι ωραία ζούσατε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία – Χάρτης δείχνει τουρκική τη μισή Ελλάδα

1 min read

Ενώ η Άγκυρα εκδίδει νέα παράνομη navtex βουλευτής του Ερντογάν επιχειρεί μέσω Twitter να στείλει μήνυμα για το ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις της Άγκυρας.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Μετίν Κουλούνκ, συνοδευόμενο μάλιστα με χάρτη που μας θυμίζει τις νέο-οθωμανικές βλέψειςτου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κουνλούκ καλεί τους Έλληνες να θυμηθούν τις ωραίες εποχές που ζούσαν «αδελφικά» με τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Απευθύνω έκκληση στους Έλληνες πολίτες που έχουν ζήσει τη γεύση της τουρκικής δικαιοσύνης και ειρήνης για 400 χρόνια πριν τεθούν υπό τον κανόνα του ιμπεριαλισμού: Οι ιστορικοί σας γνωρίζουν καλά, πριν οι ηγέτες σας προτιμήσουν τη δουλεία του ιμπεριαλισμού, ζούσαμε σ’ αυτά τα εδάφη σε αδελφότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα» σχολίασε ο ίδιος προκλητικά και στα ελληνικά.

Ο προκλητικός χάρτης που συνοδεύει την ανάρτηση του Τούρκου βουλευτή, παραπέμπει στα εδάφη του περιβόητου «Εθνικού Όρκου» του 1925 που μαζί με τα αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» έχουν καταστεί δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Σημειωτέων, ο χάρτης απεικονίζει μεγάλος μέρος της ελληνικής επικράτειας, τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κύπρο υπό τουρκική κυριαρχία.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.