ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έλληνες και Τούρκοι έρμαιο στα χέρια των πολεμοχαρών

1 min read

Οι Αμερικανικές βάσεις σε Σούδα κι Αλεξανδρούπολη σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία τι ρόλο θα παίξουν; Μήπως τον ίδιο ρόλο που έπαιξαν και στην Κύπρο το 1974;

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Πολλά γράφονται, ακόμη περισσότερα λέγονται από υπεύθυνα ή ανεύθυνα χείλη, ενώ, πίσω από την κουρτίνα, οι πολιτικοί, ερήμην των πολιτών, στο όνομα της δικής τους «δημοκρατίας», δίνουν μάχες για την επικράτησή τους, που φυσικά, καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία των πολιτών. Οι μάχες δίνονται για τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών, για την παράνομη εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών περιοχών κρατών που δεν τους επετράπη να αναπτυχθούν, οι μάχες δίνονται για την πνευματική και υλική υποδούλωση των ανθρώπων, απανταχού της γης.

Ας εξετάσουμε νηφάλια όχι μόνο τα γεγονότα αλλά και τις επιθυμίες των απλών ανθρώπων και κυρίως Ελλήνων και Τούρκων.

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει πως οι απλοί πολίτες, Έλληνες ή Τούρκοι, επιθυμούν πόλεμο; Και οι μεν και οι δε, θέλουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά τους και τους ίδιους, θέλουν να έχουν εργασία, θέλουν η χώρα τους να τους παρέχει τα αυτονόητα, δηλαδή, παροχές υγείας, παιδείας, ισονομίας, δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση, σε καμία φάση της ζωής ενός απλού Έλληνα ή ενός απλού Τούρκου, δεν περνά έστω φευγαλέα από το μυαλό του, να γίνει ένας πόλεμος όπου θα έχει την ευκαιρία να δολοφονήσει με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας, αθώους πολίτες της απέναντι πλευράς. Το μόνο που ονειρεύονται Έλληνες και Τούρκοι πολίτες, είναι ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο, ειρηνικό, που θα μπορούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους στα παιδιά τους τουλάχιστον τα απαραίτητα.

Κι ενώ οι απλοί πολίτες της Ελλάδας και της Τουρκίας ζουν με αυτά τα όνειρα, οι πολιτικοί τους, υποκινούμενοι από τους παγκόσμιους «προστάτες», ετοιμάζονται να υπακούσουν στις εντολές που θα τους δοθούν, εντολές που ίσως δημιουργήσουν εκατόμβες θυμάτων.

δειτε περισσοτερα newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.