ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέες άθλιες επιθετικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδος από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας

1 min read

Έκανε τις δηλώσεις κατά την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Oktay (Αντιπρόεδρος Τουρκίας): Θα τους ρίξουμε ξανά στην θάλασσα – Ο Έλληνας όπως πάντα δεν έχει θάρρος

«Αυτούς που έχουν φθόνο εντός και εκτός της χώρας θα τους ρίξουμε ξανά στη θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Haber Tourk. Έτσι η Τουρκία για ακόμη μια φορά συνεχίζει να προκαλεί την χώρα μας με επιθετικές δηλώσεις.

Ειδικότερα, τη σκυτάλη στην εμπρηστική ρητορική από τον Erdogan πήρε την Παρασκευή 26/8 ο Oktay.
Με αφορμή τις εκδηλώσεις στο Αφιονκαραχισάρ για τα 100 χρόνια από τη «Μεγάλη Επίθεση», ο Oktay αναφέρθηκε και πάλι με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των Ελλήνων, λέγοντας πως, «όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα δεν έχει το θάρρος».
«Στα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, όταν υπάρχει μια τόσο δυνατή Τουρκία, μπορούν όσοι πολεμούν παράνομα στην περιοχή και στη γαλάζια πατρίδα δείχνουν το ίδιο θάρρος;
Ο Έλληνας όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα δεν έχει το θάρρος.
Όσοι εποφθαλμιούν και βάζουν στο στόχαστρο του τη δημοκρατία, την σταθερότητα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή, γνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχουν;
Αυτούς που έχουν φθόνο εντός και εκτός της χώρας θα τους ρίξουμε ξανά στη θάλασσα, όπως κάναμε και στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας.
Κανείς να μην αμφιβάλει για αυτό.
Σήμερα, υπάρχει μια Τουρκία που μπορεί να παρέχει την εθνική της ασφάλεια σε ξηρά και θάλασσα με τον εθνικό της εξοπλισμό.
Μιλάμε για μια Τουρκία που έχει την ικανότητα να κατασκευάσει τον δικό της δορυφόρο, μετράει μέρες για το «Turkey’s automobile TOGG», κάνει ρεκόρ στις εξαγωγές και πετυχαίνει υψηλές αποδόσεις σε γεωργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Oktay εξαπολύει επίθεση στη χώρα μας.
Πριν από έναν μήνα περίπου και πάλι άφησε υπονοούμενα ακόμη και για επίθεση, όταν αναφέρονταν στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.
Τα προγράμματα εορτασμού της 100ης επετείου της Μεγάλης Επίθεσης πραγματοποιούνται στο Αφιονκαραχισάρ με έντονη συμμετοχή. 
Ο αντιπρόεδρος Fuat Oktay, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Özgül Özkan Yavuz, ο κυβερνήτης του Afyonkarahisar Kübra Güran Yiğitbaşı και χιλιάδες πολίτες από διάφορες επαρχίες παρευρέθηκαν στους εορτασμούς.

Η φιέστα…

Ο Oktay μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Erdogan από το Σουχούτ σε όλο το Αφιονκαραχισάρ και είπε:
«Η περιοχή μας υπέφερε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το έθνος μας κατάφερε να καθορίσει το μέλλον του.
Εκείνες τις δύσκολες μέρες, το έθνος είχε δύο επιλογές: ή να παραδοθεί στην ταπείνωση ή μια κατεστραμμένη και καμένη χώρα θα σηκωθεί ξανά από την στάχτη με την αποφασιστικότητα των αδάμαστων γιων του Kuvay-ı Milliye, που έδωσαν έναν επικό αγώνα που ο κόσμος παραακολούθησε με έκπληξη, οι εχθροί μας με οργή και οι φίλοι μας με ελπίδα.
Η απώθηση του ελληνικού στρατού έγινε στο Duatepe το 1921.
Η Μεγάλη Επίθεση ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια την αυγή αυτής της νύχτας, με στόχο την πλήρη εκδίωξη του εχθρικού στρατού. διακόπηκε μετά τις μάχες που κράτησαν 22 μέρες και 22 νύχτες στη Σακαρύα».
Σήμερα, υπάρχει μια Τουρκία που μπορεί να παρέχει την εθνική της ασφάλεια με τον εθνικό της εξοπλισμό. Μιλάμε για μια Τουρκία που έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τον δικό της δορυφόρο, μετρώντας τις μέρες για το «Turkey’s automobile TOGG», σημειώνοντας ρεκόρ στις εξαγωγές και υψηλές αποδόσεις στη γεωργία. Συγχαίρω ειλικρινά τόσο την 951η επέτειο της νίκης μας στο Μαντζικέρτ όσο και την 100η επέτειο από την έναρξη της Μεγάλης Επίθεσης, η οποία έληξε με νίκη στις 30 Αυγούστου» κατέληξε.
Μετά τις ομιλίες προβλήθηκε στους συμμετέχοντες στο γήπεδο το βίντεο της Μεγάλης Επίθεσης. Πραγματοποιήθηκε μια καλλιτεχνική παράσταση με το μουσικό συγκρότημα της Ακαδημίας Πολιτισμού και Τέχνης του Δήμου Afyonkarahisar.

www.bankingnews.gr 

Δημοσίευση στα Social Media