ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανία – Βουλευτές του SPD προς Scholz: Να τα βρούμε με τη Ρωσία στο Ουκρανικό, όχι στις αποστολές όπλων

1 min read

Τι επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον Γερμανό Καγκελάριο βουλευτές και ευρωβουλευτές του SPD

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος είναι επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού SPD βρίσκεται εν μέσω ισχυρών πιέσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και για την εξεύρεση ενός modus vivendi με τη Ρωσία εν όψει του τεράστιου οικονομικού και κοινωνικού πλήγματος που επιφέρει στην ατμομηχανή της οικονομίας της Ευρωζώνης η ενεργειακή κρίση.

Βουλευτές και ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν από την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική στο Ουκρανικό και να σταματήσει της αθρόες αποστολές όπλων αποσυμπλεκόμενη από το άρμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euroactiv.

Το «Zeitenwende»

Ως συνέπεια του «Zeitenwende», του επανεξοπλισμού, που παρατήρησε ο Scholz, η γερμανική κυβέρνηση αύξησε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ και για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξήγαγε όπλα.
Τα εξέχοντα μέλη του SPD εκδήλωσαν την αντίθεση τους με αυτή τη στάση και απέστειλάν επιστολή υπογεγραμμένη από πολλούς βουλευτές και ευρωβουλευτές στον Scholz, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Τα όπλα πρέπει να είναι σιωπηλά!».
«Η κλιμάκωση (του πολέμου στην Ουκρανία) πρέπει να σταματήσει», αναφέρει η επιστολή, η οποία ζητά ένα «modus vivendi».

Ειρήνευση…

Επισημαίνεται ότι πρέπει να επιτεχθεί συμφωνία που να επιτρέπει στα αντιμαχόμενα μέρη να συνυπάρξουν ειρηνικά.
Στις 22 Αυγούστου, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) διαπίστωσε ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5.587 πολίτες και να τραυματιστούν 7.890.
«Με κάθε παράδοση όπλων, είναι σημαντικό να σταθμίζεται προσεκτικά και να εξετάζεται πού βρίσκεται η ”κόκκινη γραμμή”, η οποία θα μπορούσε να εκληφθεί ως συμμετοχή στον πόλεμο και να προκαλέσει αντίστοιχες αντιδράσεις», προσθέτουν οι βουλευτές, αναφερόμενοι συγκεκριμένα στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από Ουκρανία και την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών και αρμάτων μάχης.

Αγνοούμε την Ιστορία

«Μπορεί ακόμα να σωθεί αυτό το κόμμα;
Πώς μπορεί κανείς να είναι τόσο άκαρδος και να αγνοεί τόσο την Ιστορία;» σχολίασε ο Andrij Melnyk, πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο.
Οι Γερμανοί παρατηρητές αντέδρασαν παρόμοια.
«Έχει ήδη ξεκινήσει (ο Scholz) τις διαπραγματεύσεις ενός του κόμματος.
Αν δεν ήταν το γεγονός ότι εμπλέκονταν και ορισμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές, θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την αρνητική στάση», έγραψε στο Twitter ο Carlo Masala, ειδικός σε θέματα ασφάλειας.

Εσωκομματικές πιέσεις

Την Πέμπτη (25 Αυγούστου), ο Scholz επισκέφθηκε μια εκπαιδευτική επιχείρηση στη Γερμανία, όπου οι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard, τα οποία θα σταλούν στην Ουκρανία
Η ειρηνιστική πτέρυγα του SPD, με επικεφαλής τον βουλευτή Rolf Mützenich, είναι εδώ και καιρό «αγκάθι» για τον Scholz, ο οποίος δεν έχει βαρεθεί να επαναλαμβάνει το «Η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει» και έχει αποκλείσει την επιβεβλημένη στην Ουκρανία ειρήνευση.

Παραδόσεις όπλων

Ο Scholz επιβεβαιώνει νέες παραδόσεις βαρέων όπλων στην Ουκρανία
Η Γερμανία θα στείλει επιπλέον βαρέα όπλα αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο καγκελάριος το βράδυ της Τρίτης 23 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στον Καναδά.
Τα οπλικά συστήματα περιλαμβάνουν τρία συστήματα αεράμυνας Iris-T και δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα,

Η ευρωπαϊκή διάσταση

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι δύο βουλευτές της ΕΕ της  παράταξης EU-SPD, ο Dietmar Köster, ο Joachim Schuster και η Constanze Krehl.
Ο Krehl είναι μέλος της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης και μέλος της αντιπροσωπείας του κοινοβουλίου στη Λευκορωσία.
Ο Schuster είναι αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του κοινοβουλίου της ΕΕ στη Νότια Αφρική και μέλος της επιτροπής ECON, με την τελευταία του έκθεση ως σκιώδης εισηγητής αφορά τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ – Αφρικής.
Ο Köster συμμετέχει στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και στις αντιπροσωπείες στο Ιράν και τις ΗΠΑ.
Συνήθως είναι επιφορτισμένος με τη συγγραφή των δηλώσεων του κοινοβουλίου σχετικά με τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.