ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα προσφυγή των πανεπιστημιακών στο ΣτΕ για τα αναδρομικά

1 min read

Αίτημα των πανεπιστημιακών είναι η επέκταση καταβολής των αναδρομικών μισθολογικών διαφορών των πανεπιστημιακών καθηγητών από την ημερομηνία κατάθεσης της πρώτης αγωγής που κατέθεσαν στο ΣτΕ

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι πανεπιστημιακοί σήμερα για τα αναδρομικά τους (πάλι). Μπορεί το υπουργείο Παιδείας από χθες να κάνει λόγο για «επιτυχημένη ολοκλήρωση» του εγχειρήματος της επιστροφής των αναδρομικών, όμως οι πανεπιστημιακοί έχουν άλλη άποψη.

Οπως εξηγεί στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Στάθης Ευσταθόπουλος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου ναι μεν έλαβαν τα αναδρομικά τους, αλλά μόνο των ετών 2015-2016. «Είμαστε η μοναδική κατηγορία από το ειδικά μισθολόγια που λάβαμε τα αναδρομικά μόλις δύο χρόνων. Γι’ αυτό τον λόγο αύριο (σ.σ. σήμερα ) το πρωί θα καταθέσουμε νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε μια προσπάθεια να κατοχυρώσουμε και τα χρήματα των υπολοίπων ετών.

Αίτημα των πανεπιστημιακών είναι η επέκταση καταβολής των αναδρομικών μισθολογικών διαφορών των πανεπιστημιακών καθηγητών από την ημερομηνία κατάθεσης της πρώτης αγωγής που κατέθεσαν στο ΣτΕ τον Μάρτιο του 2013 κατ’ αναλογία με άλλα ειδικά μισθολόγια, «ως ένδειξη της θέλησης της κυβέρνησης για πολιτική ισότιμης αντιμετώπισης των ειδικών μισθολογίων και επανόρθωσης αδικιών», όπως σημειώνουν.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ είχε σημειώσει ότι: «Ακόμη, όμως, και στην καταβολή των αναδρομικών μισθολογικών διαφορών οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είναι ξανά αδικημένοι. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επεκτείνει την καταβολή αναδρομικών σε άλλες κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων, σε χρονική περίοδο που δεν καλύπτεται από τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΣτΕ, και σε μια περίπτωση για χρονικό διάστημα που εκκινεί από την κατάθεση της αγωγής και όχι τη δημοσίευση της απόφασης. Αν το τελευταίο εφαρμοζόταν για τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τα αναδρομικά θα καταβάλλονταν για επιπλέον 19 μήνες (από 25-5-2013 που κατατέθηκε η αγωγή μέχρι 31/12/2016), δηλαδή, η κυβέρνηση τελικά επιστρέφει στους πανεπιστημιακούς καθηγητές τα μισά αναδρομικά από αυτά που θα έπρεπε να δώσει αν ακολουθούσε τον ίδιο κανόνα».

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα βέβαια ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που επιβεβαίωνε ότι η διαδικασία των αναδρομικών έχει ολοκληρωθεί:. «Ηταν ένα εγχείρημα με αρκετές δυσκολίες και τεχνικές περιπλοκές τις οποίες όμως το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και τις οικονομικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων, κατάφεραν να επιλύσουν περαιώνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά την απόδοση των σχετικών ποσών στους δικαιούχους. Το συνολικό ποσό που αποδόθηκε στους δικαιούχους ανέρχεται σε 122,4 εκατ. ευρώ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.