ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα παραδοχή Β.Ζελένσκι: Χάνουμε έδαφος στα ανατολικά» – Η ρωσική «maskirovka» σε πλήρη εξέλιξη

1 min read

«Κόλαση» χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την εβδομάδα που διανύουμε για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται υπό πίεση από τα ρωσικά στρατεύματα. Μάλιστα, το Κίεβο δήλωσε την Πέμπτη (04/08/2022) ότι αναγκάστηκε να παραχωρήσει έδαφος στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία καταλαμβάνει με μεθοδικότητα τις βαρέως οχυρωμένες θέσεις άμυνας των Ουκρανών οι οποίοι μη γνωρίζοντας (δεν μπορούν να αναγνωρίσουν) τους ρωσικούς αντικειμενικούς σκοπούς δεν μπορούν να μεταφέρουν ενισχύσεις σε συγκεκριμένο σημείο του πεδίου μάχης και έτσι απλά υπομένουν την επόμενη ρωσική επίθεση.

Ειδικότερα, ο Β.Ζελένσκι έκανε λόγο για σφοδρές μάχες γύρω από την πόλη Αβντίιβκα και το οχυρωμένο χωριό Πίσκι, όπου το Κίεβο παραδέχθηκε «μια μερική επιτυχία» των Ρώσων αντιπάλων του τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να υποβιβάσει την μεγάλη απώλεια επίλεκτων για το Κίεβο δυνάμεων.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε σήμερα πως ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις εναντίον του Πίσκι, όμως οι Ουκρανοί στρατιώτες κατάφεραν να τις απωθήσουν (πάντα έτσι αναφέρουν μέχρι να υποχωρήσουν). 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια η Ουκρανία ενίσχυσε με αμυντικές θέσεις βαρέως τύπου το Πίσκι, θεωρώντας ότι θα είναι μια ουδέτερη ζώνη (buffer zone) απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν την πόλη Ντονέτσκ, περίπου 10 χλμ. νοτιοανατολικά.

Ο στρατηγός Ολέκσιι Γκρόμοφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο χωριά γύρω από την ανατολική πόλη Σλοβιάνσκ, αλλά απωθήθηκαν στα περίχωρα της πόλης Αβντίιβκα αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα ανθρακωρυχείο που θεωρείτο αμυντική θέση-κλειδί. 

Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για πάνω από 1200 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες. Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε Pisky (Πέσκι), Maryinka και Avdiivka έχει γίνει πραγματικά κρίσιμη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση αυτή και πρόσθεσε πως οι δυνάμεις του προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις γύρω από την Αβντίιβκα και άλλες δύο περιοχές στην επαρχία Ντονέτσκ, αναγκάζοντας μονάδες πεζικού του Κιέβου να υποχωρήσουν.

Oι Ρώσοι οδήγησαν σε υποχώρηση του Ουκρανούς από την νότια Μαρίνκα.

“Οι Ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν  από τα νότια προάστια του περιφερειακού κέντρου της Μαρίνκα. Οι Ουκρανοί προετοιμάζονταν στην περιοχή εδώ και 8 χρόνια, συγκεντρώνοντας μεγάλες δυνάμεις και δημιουργώντας μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή κοντά στο Ντόνετσκ, την οποία το πυροβολικό και τα αεροσκάφη μας χτυπούν εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι μονάδες του Ντονέτσκ προχωρούν δρόμο με δρόμο έχοντας υποστήριξη από αέρος από αεροσκάφη Su-25 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και το ρωσικό πυροβολικό.

Από τη Μαρίνκα, ο εχθρός επιτίθεται στην πρωτεύουσα του Ντονέτσκ και τα περίχωρά του εδώ και χρόνια.

Τώρα τα στρατεύματα έχουν ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις .Αρκετοί δρόμοι είναι κατειλημμένοι, η προώθηση συνεχίζεται” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Παράλληλα η στρατηγικής σημασίας οχυρωμένη κωμόπολη του Πέσκι, κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ στην Avdiika οι Ουκρανοί κατέρρευσαν. 

Παράλληλα, οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις καταστρέφουν τα οχυρά των Ουκρανών και σε Soledar, Artemovsk.

Στην περιοχή επιχειρούν κατά ουκρανικών θέσεων ελικόπτερα Mi-28N και Ka-52 και αεροσκάφη εγγύς υποστηριξης Su-25 ενώ το Πέσκι κατέλαβαν το Τάγμα “Somalia” και το 11ο σύνταγμα της λαϊκής πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.