ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπρίντεϊ Γκράινερ: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών στη Ρωσία – Έντονη αντίδραση Μπάιντεν

1 min read

Σε εννέα χρόνια φυλάκιση για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών καταδίκασε ρωσικό δικαστήριο την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, με τον Λευκό Οίκο να εκδίδει ανακοίνωση καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη» τη δικαστική απόφαση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να «κλείσει» με τη Ρωσία συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων για την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ και του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν.

Η Αμερικανίδα σταρ του WNBA έχει συλληφθεί από τις ρωσικές αρχές με λιγότερο από ένα γραμμάριο ελαίου κάνναβης στις αποσκευές της στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου.

Η κάνναβη είναι παράνομη στη Ρωσία.

Πέραν της καταδίκης σε εννέα έτη φυλάκισης, η Γκράινερ καλείται επίσης να καταβάλει πρόστιμο ύψους 16.300 δολαρίων.

«Σήμερα, η Αμερικανίδα πολίτης Μπρίτνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, που είναι μία ακόμη υπενθύμιση αυτού που ήδη γνώριζε ο κόσμος: Η Ρωσία κρατούσε αδίκως την Μπρίτνεϊ. Είναι απαράδεκτο και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως για να είναι με τη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τους συμπαίκτες της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν, και προστίθεται:

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα και θα επιδιώξει κάθε δυνατή οδό για να φέρει την Μπρίτνεϊ και τον Πολ Γουίλαν στην πατρίδα με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.