ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετανάστες στον Έβρο: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, γράφει το Reuters!

1 min read

Αγανάκτηση εκφράζουν οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και βλέπουν να υπερτερούν γύρω τους αριθμητικά μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι προσπαθούν να μπουν μαζί τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, Σύροι που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή των συνόρων πιστεύουν ότι οι ελπίδες τους να βρουν άσυλο στην ΕΕ υπονομεύονται από χιλιάδες άλλους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από σχετικά ασφαλείς πατρίδες.

«Όντας πολύ λιγότεροι αριθμητικά από τους Αφγανούς και Πακιστανούς στα σύνορα, οι Σύροι που έχουν διαφύγει από τον παρατεταμένο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα τους λένε ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες στην ίδια περιοχή επωφελούνται από τις περιστάσεις για οικονομικούς λόγους, παριστάνοντας τους πρόσφυγες από τη Συρία», αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

«Θυμώνω όταν συναντάω ανθρώπους από το Μαρόκο το Πακιστάν και το Αφγανιστάν», λέει ο 20χρονος Γέχια Ράις από το Χαλέπι της Συρίας. «Αν στα σύνορα βρίσκονταν μόνο 2-3 χιλιάδες Σύροι, τότε ίσως η Ελλάδα να άνοιγε τα σύνορα. Ξέρουν ότι είμαστε αληθινοί πρόσφυγες», προσθέτει.

Ένας άλλος Σύρος, ο 16χρονος Λαμπίμπ Μόργκι, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, την Αλγερία και το Πακιστάν. Ακόμα και στο Αφγανιστάν η κατάσταση είναι καλύτερη από τη Συρία. Εμείς έπρεπε να φύγουμε επειδή η κυβέρνησή μας θα μας σκότωνε ή θα μας εκτόπιζε».

Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και η δήλωση ενός Μαροκινού, ο οποίου αναφέρει ότι οι ηγέτες στη χώρα του είναι τόσο διεφθαρμένοι που έπρεπε να μεταναστεύσει για να έχει ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. «Αν με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέρω να φτάσω στην Ευρώπη θα πω ότι είμαι από τη Συρία, αλλιώς θα με στείλουν πίσω», συμπληρώνει ο Μαροκινός, με τους συμπατριώτες του να νεύουν καταφατικά, δείχνονταν τη συμφωνία τους.

Δείτε επίσης Την εγκατάσταση προσφύγων στην Ελληνική Μειονότητα σχεδιάζει η αλβανική κυβέρνηση

Δείτε επίσης Βίντεο: Στο σκόπευτρο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο

Δείτε επίσης Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Δείτε επίσης Φιάσκο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους δανειολήπτες – Αποδείχθηκε «ακατανόητη» για τους χρήστες

Δημοσίευση στα Social Media