ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετά τον Έβρο, στην Κυβέρνηση φοβούνται πως οι Τούρκοι θα στείλουν μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά

1 min read

Το σενάριο που θέλει τον Ερντογάν να στέλνει επίτηδες ροές που είναι φορείς του κορωνοϊού στα νησιά μας, ανέφερε ως φόβο της κυβέρνησης, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος. Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός γραμμής»,  σχολίασε πώς ξεφούσκωσε τα σχέδια της Τουρκίας η γραμμή άμυνας των συνόρων στον Έβρο.

«Ο Ερντογάν κάθε δίμηνο, τρίμηνο απειλούσε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες. Και άνοιξε τις πύλες και ξεφούσκωσε όλο στον Έβρο», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Ο καθηγητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει τις προκλήσεις και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο: «Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου».

«Μας ανησυχεί σφόδρα»

«Αναμένουμε τα εξής: Το ένα είναι αυτό το σενάριο που αναφέρατε. Ενώ ως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια. Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου. Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας, βγάζοντας πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά θα επανέλθουν μετά το τέλος της πανδημίας.

Δημοσίευση στα Social Media