ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Lockdown Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα

1 min read

Το Σαββατοκύριακο τίθενται σε εφαρμογή οι αλλαγές στις διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ από την Δευτέρα ανοίγει και το λιανεμπόριο.

Από αύριο, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6, η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Συγκεκριμένα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας.  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την παρουσίαση των μέτρων την Τετάρτη, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα τους οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας.

«Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. ‘Αρα από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Χρησιμοποιούμε με φειδώ με μέτρο με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών λόγω νέων συνωστισμών”. ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πώς θα κάνουμε τις αγορές μας από τη Δευτέρα

Με μήνυμα στο 13032 θα μπορούν από τη Δευτέρα οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα του λιανεμπορίου. 

Η χρονική διάρκεια του μηνύματος είναι 3 ώρες ενώ απαραίτητη είναι η αποστολή μηνύματος από το κατάστημα προς τους καταναλωτές που θα επιβεβαιώνει τον λόγο μετακίνησης.

Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής ενός μηνύματος την ημέρα, ενώ θα μπορούν να μετακινηθούν για τις αγορές τους από δήμο σε δήμο.

Συμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, “είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους”, προσθέτοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει σταδιακά το λιανικό εμπόριο και να μην ξανακλείσει.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.