ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σούπερ μάρκετ μόνο στα 2 χιλιόμετρα – Τα παράδοξα του «ανοίγματος»

1 min read

Η κυβέρνηση επέτρεψε κινητικότητα των πολιτών από δήμο σε δήμο για άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο, δηλαδή τον κωδικό 6, μόνο για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας μια ευκαιρία εκτόνωσης στους πολίτες.

Ωστόσο, η απαγόρευση για την μετακίνηση εκτός δήμου με την χρήση του κωδικού 6, θα συνεχίσει να ισχύει τις καθημερινές.

Υπάρχει όμως και άλλο… παράδοξο στα νέα μέτρα που θα αρχίσουν να ισχύουν από το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται για το λιανεμπόριο και για επίσκεψη σε κομμωτήρια, όχι όμως για ψώνια σε σουπερμάρκετ.

Οι διευκρινίσεις Σταμπουλίδη
Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου έδωσε διευκρινίσεις ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είπε ότι για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms 2 στο 13033 ενώ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

«Δεν θα επιτρέπεται να πάμε για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο», είπε ο κύριος Σταμπουλίδης.

Εξήγησε ότι από Δευτέρα, πρώτα θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα που θα πάμε για ψώνια και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό -στο οποίο θα περιγράφεται ακριβώς η ημέρα και η ώρα που έχουμε ραντεβού- στη συνέχεια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας, για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Με όλα τα παραπάνω, ο πολίτης θα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα.

Ο κύριος Σταμπουλίδης τόνισε ότι για το λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας κι πως επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά θα υπάρχει «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Θυμίζουμε ότι με βάση τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, στα πολυσύχναστα μέρη που επιλέγουν οι πολίτες θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα εντόνου συνωστισμού αλλά και να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως μάσκες και αποστάσεις.

Επίσης, αν υπάρξει έντονος συνωστισμός, οι απαγορεύσεις θα επιστρέψουν όπως έχει προειδοποιήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες αυτοσυγκράτηση και να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.