ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Lockdown Ποια καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα

1 min read

Από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους το μεσημέρι οι επιστήμονες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων θα εξαρτηθεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Το real.gr επικοινώνησε με στέλεχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χθεσινής ημέρας φαίνεται ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων από τη Δευτέρα αλλά και την σταδιακή άρση άλλων περιορισμών, με γνώμονα την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας χωρίς όμως να υπάρξει περεταίρω επιδημιολογική επιβάρυνση.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής όπως τα κομμωτήρια και περιποίησης άκρων.

Επίσης, συζητείται να επιτραπεί και το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων.

Το πράσινο φως από την Επιτροπή Λοιμωξοιολόγων είναι πολύ πιθανόν να δοθεί και για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι από το Σάββατο θα περιοριστεί η χρονική διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα που ισχύει σήμερα στις 9 το βράδυ και επίσης θα επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλο δήμο με το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο για λόγους άθλησης.

Την ίδια στιγμή, όπως όλα δείχνουν, για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.