ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Lockdown: Ιδού το σχέδιο μετά την άρση – «Λίφτινγκ» στο λιανεμπόριο

1 min read

Με SMS, με συγκεκριμένο χρονικό όριο και… μια φορά την ημέρα τα ψώνια μας μετά το lockdown. Όχι όμως όπου θέλουμε. Όλες οι αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το «άνοιγμα» μετά τη νέα σκληρή καραντίνα.

Από την Πέμπτη, 04.03.2021, η… μισή Ελλάδα είναι σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown, με τους περιορισμούς για τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» -μεταξύ των οποίων η Αττική, η Θεσσαλονίκη και άλλες μεγαλουπόλεις- να είναι αμέτρητοι ώστε να «φρεναριστεί» ο κορονοϊός.

Αυτό το νέο lockdown είναι η κορύφωση του τρίτου κύματος του κορονοϊού, με τον Νίκο Χαρδαλιά, μάλιστα, να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής, 05.03.2021, την… διεύρυνση της λίστας (σ.σ. δείτε εδώ όλα τα νέα μέτρα) με τις περιοχές που έχουν χρώμα… κόκκινο βαθύ.

Όσο διανύουμε, ωστόσο, την δύσκολη αυτή περίοδο, η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς θα είναι η ζωή μας μετά την άρση της καραντίνας.

Η ζωή… αλλιώς μετά το lockdown

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η ζωή μετά το lockdown θα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα και τα ψώνια, όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, θα είναι διαφορετικά.

Οι πολίτες θα ψωνίζουν εντός δύο χιλιομέτρων από το σπίτι τους, ή σε μαγαζιά εντός του δήμου στον οποίο μένουν. Για παράδειγμα, κάτοικος του Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο μεγάλο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω δήμου.

Δεν θα επιτρέπονται δηλαδή οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η χρήση του SMS θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Σε ποιον αριθμό λοιπόν τώρα θα στέλνουμε μήνυμα

Υπάρχει και εδώ μία αλλαγή θα στέλνουμε λοιπόν SMS στο 13032. Οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα μήνυμα ανά 24ωρο σε αυτόν τον κωδικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται να προβλέπεται μια μοναδική εξαίρεση: Σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, θα υπάρχει τότε δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.