ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιγότεροι οπλίτες στην επόμενη ΕΣΣΟ λόγω κορονοϊού – Τι θα ισχύσει με τις πασχαλινές άδειες

1 min read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των οπλιτών θητείας από την επόμενη ΕΣΣΟ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού άφησε σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως ανέφερε «ανάλογα με την εξέλιξη της όλης υπόθεσης πρέπει ενδεχομένως να πάμε σε μειωμένο αριθμό σε επόμενες ΕΣΣΟ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να μη δοθούν οι προβλεπόμενες πασχαλινές άδειες στους οπλίτες θητείας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού εντός της κοινότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αυτή τη στιγμή μελετάμε όλα τα πιθανά μέτρα. Δεν το κάνουμε για να τιμωρήσουμε κάποιον, αλλά για να προστατέψουμε όλους», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Επομένως αυτή τη στιγμή πραγματικά είναι υπό μελέτη και η κατάργηση χορήγησης των εορταστικών αδειών του Πάσχα. Βεβαίως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά θα δούμε πώς θα το ισοσκελίσουμε αλλά είναι στο τραπέζι, δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα θα το αποφασίσουμε τις επόμενες μέρες.»

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες το ΓΕΕΘΑ αναστέλλεται η δεκαπενθήμερη άδεια ορκωμοσίας στις νεοσύλλεκτους στρατεύσιμους. Οι οπλίτες θητείας δε θα λάβουν την άδεια ορκωμοσίας αλλά θα απολυθούν 15 ημέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη θητεία τους.Οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας αμέσως μετά την ορκωμοσία τους θα λάβουν φύλλο πορείας για τις μονάδες τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.