ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός Τι συμβαίνει σε γηροκομεία και οικισμούς Ρομά; Συναγερμός για τις υγειονομικές βόμβες

1 min read

Σαφάρι ελέγχων στους οίκους ευγηρίας πραγματοποιεί η Πολιτεία Στο μικροσκόπιο οι οικισμοί Ρομά

Εκτεταμένοι και συντονισμένοι έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική έγιναν τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στην Αττική, έλεγχοι οι οποίοι σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, θα συνεχιστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε «ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει περισσότερο από τον κορονοϊό» τους ηλικιωμένους και τόνισε την ανάγκη να προστατευτούν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ τις τελευταίες 24 ώρες μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

«Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και ανέφερε τα μέτρα που ελήφθησαν στην συγκεκριμένη δομή.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα όλοι οι θετικοί στον ιό απομακρύνθηκαν από τη δομή, ενώ μόνο το προσωπικό που εργάζεται εκεί θα μπορεί να εισέρχεται και θα ελέγχεται συνεχώς. Απαραίτητο είναι να φορούν όλοι μάσκα και να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά την επαφή.

Επίσης τόνισε ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων του εργαζόμενου ή μέλους της οικογένειας του, τότε δεν πρέπει να έρχεται στη δομή.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Ευ ζην” στη Νέα Μάκρη βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, κάτι που όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, είναι η συνήθης επιχειρησιακή τακτική μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να έχουν πλήρη την εικόνα ώστε να λάβουν πιο στοχευμένα μέτρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.