ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός Σήμερα ο πρώτος επίσημος «απολογισμός ζημιών» από το ΔΝΤ Οι αναφορές στην Ελλάδα

1 min read

Τις οικονομικές του προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2020 και το 2021 θα δημοσιοποιήσει σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα πλαίσια των ανακοινώσεων που θα κάνει για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook).

Προ εξαμήνου το ΔΝΤ προέβλεπε πως η Ελλάδα θα είχε εφέτος ανάπτυξη 2,2%, πληθωρισμό 0,9% σε μέσα επίπεδα, έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κοντά στο 3,3% του ΑΕΠ και ανεργία κοντά στο 16,8%.

Σήμερα, η επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Γκίτα Γκοπίνατ δεν πρόκειται απλά να αναθεωρήσει επί τα χείρω τα μεγέθη αυτά, αλλά τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει η έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα μας αναμένεται να παραπέμπουν σε μια εικόνα της Ελλάδας αντίστοιχη με τα χρόνια του πρώτου Μνημονίου.

Δεδομένης της βαρύτητας που έχει ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία τα στοιχεία του Ταμείου για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική αγορά εργασίας, και ειδικά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Αφενός διότι θα αποτυπώνουν τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις εφετινές τουριστικές εισπράξεις, αφετέρου διότι θα δείξουν πόσους νέους ανέργους αναμένει ο διεθνής οργανισμός στην Ελλάδα μέσα στους επομένους μήνες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.