ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός – εμβόλια: Ποιες περιοχές είναι πρωταθλήτριες και ποιες έχουν τις χειρότερες επιδόσεις

1 min read

Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι και αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο από τη μετάλλαξη “Δέλτα” η οποία έχει σημάνει πανευρωπαϊκό συναγερμό, ανεβάζοντας τους δείκτες της πανδημίας σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα, τα ποσοστά στον εμβολιαστικό “χάρτη” ανεβαίνουν συνεχόμενα και για όλη τη χώρα, με κάποιες περιοχές να … τρέχουν πιο γρήγορα άλλες να έχουν βραδύτερο ρυθμό.

Τα νησιά είναι αυτά που έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών, γεγονός που εξηγείται από την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία”, πρόγραμμα που στόχευσε ακριβώς στην ταχεία θωράκιση εν όψει τουρισμού και οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν οριζόντια χωρίς να τηρείται λίστα προτεραιότητας. Σε ορισμένα, όμως, νησιά η κάλυψη είναι μικρότερη.

Ενδεικτικά, στη Ρόδο με τουλάχιστον μία δόση είναι εμβολιασμένο το 47,2%, στη Σάμο το 38,96%, στη Λέσβο το 38,46%. Επίσης, Νάξος και μικρές Κυκλάδες έχουν ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση στο 51,43%, ενώ στα Επτάνησα η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη εντοπίζεται στη Ζάκυνθο με 47,83%.

Η Κέα και Κύθνος συνεχίζουν να είναι ανάμεσα στις περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη (σχεδόν 85% του πληθυσμού εμβολιασμένο με τουλάχιστον μία δόση) ωστόσο η Μύκονος τις ξεπέρασε και … τερματίζει πρώτη με 89,15% κάλυψης τουλάχιστον με μία δόση. Πολύ καλές “επιδόσεις” καταγράφουν και άλλα νησιά των Κυκλάδων όπως η Μήλος, η Σέριφος, η Σαντορίνη.

Στην Κρήτη τα ποσοστά προσομοιάζουν στην ηπειρωτική χώρα και όχι στα νησιά, γεγονός λογικό λόγω μεγέθους. Οσο προχωρούν οι ημέρες τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται, με Ηράκλειο, Χανιά και Αγιο Νικόλαο να έχουν παρόμοια ποσοστά (από 40% έως 50%) και το Ρέθυμνο έχει το χαμηλότερο (37,56%).

Στην ηπειρωτική χώρα, η Θεσσαλονίκη, η Ηπειρος, η Αττική, η Βοιωτία, η Καρδίτσα από τη Θεσσαλία και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας “βαδίζουν” πιο γρήγορα σε σχέση με άλλες περιοχές.

Στην Αττική το ποσοστό εμβολιασμένων με τουλάχιστον μία δόση ανέρχεται σε 46,64% και στη Θεσσαλονίκη σε 43,57%. Τα χαμηλότερα ποσοστά αφορούν σε λίγο περισσότερο από το 30%. Ενδεικτικά αναφέρονται η Ευρυτανία με 31,19%, η Αιτωλοακαρνανία με 33,95% και η Ηλεία με 34,14%.

Συνολικά για όλη την επικράτεια, η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με μία δόση εμβολίου ανέρχεται σε 43,85% και πλήρως εμβολιασμένο είναι το 31,64% του πληθυσμού. Σε απόλυτους αριθμούς έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 7.822.697 εμβολιασμοί. Οι 4.641.889 είναι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση και οι 3.390.060 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.