ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: Αλλάζει το όριο στην εστίαση – Σε ποιες περιοχές θα επιτρέπονται από αύριο τέσσερα άτομα ανά τραπέζι

1 min read

Στο 50% της πληρότητάς της θα λειτουργεί από αύριο Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: «Από αύριο στις περιοχές υψηλού κινδύνου εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ‪00:00-05:00 κλειστά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ».

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων».

Χάρτης υγειονομικής ασφαλείας

Ο χάρτης θα έχει τέσσερα επίπεδα ασφαλείας και καθημερινά θα εξετάζονται 17 κριτήρια προκειμένου η κάθε περιφέρεια να έχει τα δικά της μέτρα. Θα είναι σε ισχύ από αύριο Δευτέρα.

Η Αττική είναι στο επίπεδο 3 και άρα στην εστίαση θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Tα επίπεδα: 

  • Επίπεδο 1, ετοιμότητας.
  • Επίπεδο 2, επιτήρησης
  • Επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης
  • Επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου
Για να δείτε τα επίπεδα ανά περιφέρεια πατήστε ΕΔΩ 
Για να δείτε αναλυτικά τα μέτρα ανά επίπεδο πατήστε ΕΔΩ

Δημοσίευση στα Social Media