ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με «ηλεκτρονικά μάτια» και «συναγερμό από την… κόλαση» θωρακίζεται ο Έβρος (video)

1 min read

Με νέα μέσα θωρακίζονται τα σύνορα του Έβρου, καθώς η Ελληνική Αστυνομία επιστρατεύει «συναγερμό από την… κόλαση» και «ηλεκτρονικά μάτια», προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σύγχρονα εποχούμενα και φορητά συστήματα που θα κάνουν πιο αισθητή την ελληνική παρουσία αποτροπής στα σύνορα.

Όπως προκύπτει από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα ηχοβολιστικά συστήματα είναι μερικά από τα υπερόπλα που απέκτησε η ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο.

Προκαλεί πανικό χωρίς σωματική βλάβη

Αυτός ο εξοπλισμός, αποτελεί oυσιαστικά ένα τείχος ήχου που περιορίζει το ενδεχόμενο εμπλοκής. Προκαλεί πανικό χωρίς σωματική βλάβη, λειτουργεί αποτρεπτικά, και καθιστά αδύνατον για κάποιον να προσεγγίσει την ελληνική όχθη για να παραβιάσει τα σύνορα.

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, «τον περασμένο Μάρτιο, την περίοδο του υποκινούμενου μεταναστευτικού κινήματος στις Καστανιές, τα ηχοβολιστικά συστήματα θα είχαν κάνει τη διαφορά, δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε τόσο ασφυκτικές πιέσεις. Είναι φορητά, μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο χρειάζεται ώστε να είναι αισθητή η παρουσία της ΕΛΑΣ παντού για να αποτραπούν οι παράνομες είσοδοι».

Ενδεικτικό των δυνατοτήτων τους είναι ότι η μέγιστη συνεχής ένταση των ηχοβολιστικών συστημάτων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 162 ντεσιμπέλ, ενώ η μέση ένταση μιας συνομιλίας είναι 60 dB -120 dB είναι ο ήχος ενός τζετ και ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει μέχρι τα 130 dB- ενώ η εμβέλεια φτάνει τα 4 χιλιόμετρα μέσα στην τουρκική πλευρά.

Παράλληλα, λειτουργούν σαν «ηλεκτρονικό αυτί», καθώς οι φωνές ενισχύονται και ηχογραφούνται.

Το όνομα που του δίνουν οι κατασκευαστές του είναι «συναγερμός αυτοκινήτου από την κόλαση», καθώς μπορεί να προκαλέσει σοκ, πανικό και να αποπροσανατολίσει το στόχο.

Τα «ηλεκτρονικά μάτια»

Την ίδια ώρα, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών που προέκυψε μετά από ενέργειες του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και την προσφορά της ΕΛΒΟ θα αποτελέσει τα «ηλεκτρονικά μάτια» αστυνομικών και συνοριοφυλάκων νύχτα και μέρα.

«Το σύστημα επιτήρησης καμερών πλέον λειτουργεί νύχτα – μέρα, και την ημέρα μπορεί να μας δώσει πολύ καλύτερη εικόνα, αλλά και το βραδύ εικόνα πάνω από 3,5 χιλιόμετρα. Η νύχτα γίνεται ημέρα, μπορούμε να δούμε εύκολα οποιαδήποτε κίνηση υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο» τονίζει ο κ. Χαρέλας.

Τη θωράκιση του Έβρου θα ενισχύσουν και νέα οχήματα 4Χ4, ειδικά διαμορφωμένα, ενώ ήδη τα τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων που παρελήφθησαν το Μάρτιο περιπολούν σε όλο το μήκος του ποταμού.

Τέλος, τα ελληνικά σύνορα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό οι προσλήψεις Συνοριοφυλάκων και η επέκταση του φράκτη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.