ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΚΕΑ: ημέρομηνία πληρωμής σε 293.919 δικαιούχους για τον Αύγουστο

1 min read

Στις 28 Αυγούστου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τα ποσά που τους αναλογούν από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ

Την ημέρομηνία πληρωμής του ΚΕΑ ορίζει σχετική υπουργική απόφαση, με την επισήμανση ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους δικαιούχους το επιθυμούν, να διαπιστώσουν ότι πιστώθηκαν τα χρήματά τους, από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (valeur πίστωσης 27 Αυγούστου).

Τους 293.919 φτάνουν οι δικαιούχοι του ΚΕΑ που θα λάβουν το οικονομικό βοήθημα στα τέλη του Αυγούστου.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η αρμόδια υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 66.927.984 ευρώ.

Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι που δεν έχουν κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Βάσει της υπ’αριθμ. Δ13/οικ./33475/1935/ 15-06-2018 (ΦΕΚ Β’ 2281) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», προβλέπεται η υποχρέωση των δικαιούχων του ΚΕΑ και των υπολοίπων μελών του νοικοκυριού που δηλώνουν στην αίτησή τους ότι είναι άνεργοι αλλά δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας, να εγγράφονται, στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησής τους στο ΚΕΑ. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω υποχρέωσης ορίζεται η 01-08-2018 (άρθρο 6).

Συγκεκριμένα, από 01/08/2018 σε νέες αιτήσεις ΚΕΑ που εγκρίνονται ή τροποποιούνται, εάν είχε δηλωθεί η ένδειξη στο εργασιακό status ως “Άνεργος/η» , τότε θα ισχύουν αυτές οι τρεις περιπτώσεις:

Εάν μέσα στο χρονικό περιθώριο (δηλαδή μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης), ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) κατέχουν κάρτα ανεργίας, τότε δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από τον δικαιούχο προκειμένου να επισκεφθούν τα Κέντρα Κοινότητας, διότι αυτόματα ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει το σύστημα του ΚΕΑ.

Εάν δεν κατέχει ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) την κάρτα ανεργίας, τότε η αίτηση ανακαλείται αυτομάτως (διακόπτεται αυτομάτως το επίδομα ΚΕΑ). Τότε σε αυτήν την περίπτωση το νοικοκυριό έχει δικαίωμα επανυποβολής αίτησης από τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο εκπληρώθηκε η υποχρέωση από το σύνολο (όλων) των υπόχρεων για εγγραφή όσων μετέχουν στην αίτηση.

Εάν ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) ενώ δηλώνουν άνεργοι στην αίτηση για το ΚΕΑ, αλλά δεν είναι δυνατή η εγγραφή τους λόγω των προϋποθέσεων που θέτει ο ΟΑΕΔ, τότε θα πρέπει να επισκεφθούν τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ προκειμένου να τους δοθεί βεβαίωση η οποία θα αναγράφει το λόγο απόρριψης εγγραφής στο μητρώο ανέργων. Την βεβαίωση αυτή θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομιστεί από τον δικαιούχο στο γραφείο ΚΕΑ του Δήμου μας, στις εξής διευθύνσεις:
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα δικαιολογητικά για ΚΕΑ παραμένουν τα ίδια εκτός της τρίτης παραπάνω περίπτωσης)

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.