ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δεν κάνουν πίσω! Θεραπευτές ειδικής αγωγής προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά των voucher

1 min read

Καμία σχέση με τον ΕΟΠΥΥ δεν θέλουν να έχουν οι θεραπευτές ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.λπ.), αντιδρώντας στις προσπάθειες του Οργανισμού για σύμβαση και προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης που επιβάλλει την αμοιβή τους με voucher.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «το κουπόνι αυτό ο θεραπευτής θα το καταθέτει στον ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθεί σε άγνωστο χρόνο, χωρίς να γνωρίζει την αξία του. Γνωρίζει όμως, εκ των προτέρων, πως η όποια αξία του κουπονιού θα υπόκειται σε διπλό υποχρεωτικό «ψαλίδι» (rebate και clawback)». «Πέραν των προφανών δυσμενέστατων συνεπειών στο θεραπευτικό έργο, η υπουργική απόφαση ουσιαστικά εξομοιώνει τους ιδιώτες μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ θεραπευτές, με άλλους συμβεβλημένους παρόχους» προσθέτουν.

Στις αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν ήδη κατατεθεί, οι θεραπευτές ειδικής αγωγής υποστηρίζουν πως «πρόκειται για μέτρο αντισυνταγματικό που θίγει, μεταξύ άλλων, την αρχή της ισότητας, της συμβατικής και οικονομικής ελευθερίας, αλλά και το δικαίωμα της περιουσίας που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

«Ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον, να συμβληθούμε με τον ΕΟΠΥΥ, όσα τεχνάσματα κι αν απεργαστεί το υπουργείο Υγείας. Η επίταξη ιδιωτών θεραπευτών που επιχειρείται εμμέσως θα πέσει στο κενό» τονίζει ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Παναγιώτης Μπούρος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.