ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καζακστάν: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε ολόκληρη τη χώρα – Χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας – Μόσχα: «Όχι σε έξωθεν παρεμβάσεις»

1 min read

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη κυρήχθηκε όλο το Καζακστάν, η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή ουρανίου παγκοσμίως.

«Εξτρεμιστές και ριζοσπάστες” επιτίθενται στην μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν, το Αλμάτι, και έχουν ξυλοκοπήσει 500 πολίτες και λεηλατήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης αυτής, ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αντιστράτηγος Marat Khusaimov δήλωσε ότι ο Στρατός είναι έτοιμος να αναλάβει την ασφάλεια της χώρας.

Η αστυνομία, η Εθνοφρουρά και μονάδες του Στρατού συμμετέχουν στην επιχείρηση ασφαλείας στην πόλη, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Κανάτ Ταϊμερντένοφ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, δεύτερη ημέρα συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σήμερα μετά το μεσημέρι χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν έφοδο στο δημαρχείο του Αλμάτι, καταφέρνοντας να διεισδύσει στο εσωτερικό του κτιρίου, παρά τις βομβίδες κρότου-λάμψης και τα δακρυγόνα που εξαπέλυε εναντίον τους η αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

ο Reuters είχε μεταδώσει νωρίτερα επικαλούμενο εικόνες που είχε ανεβάσει απευθείας στο Instagram ένας μπλόγκερ στο Καζακστάν ότι φωτιά μαινόταν στο γραφείο του δημάρχου του Αλμάτι και ότι εκεί κοντά ακούγονταν πυροβολισμοί.

https://twitter.com/Ayesha20135314/status/1478787842843332610?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478787842843332610%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F1047075_ektakto-katastasi-ektaktis-anagkis-se-olo-kazakstan

Άνδρες με αστυνομικές στολές εθεάθησαν να καταθέτουν τα κράνη και τις ασπίδες τους σε έναν σωρό και να ενώνονται με τους διαδηλωτές. “Έρχονται με το μέρος μας!”, φώναξε μια γυναίκα ενώ αγκάλιαζε έναν άλλον διαδηλωτή, μετέδωσε το AFP.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τομάρτ Τοκάγεφ αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε και κήρυξε επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή του Μανγκιστάου, στην οποία βρίσκεται η Τζαναοζέν από όπου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, και την περιοχή του Αλμάτι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.