ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Από την Παρασκευή επιστρατεύονται οι ιδιώτες γιατροί – Θα σταλούν φύλλα πορείας

1 min read

Στην απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, αποκάλυψε ότι επιστρατεύονται τις επόμενες μέρες οι ιδιώτες γιατροί, με φύλλα πορείας που θα τους αποσταλούν κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Αυτή ήταν η απάντηση σε ερώτηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, λέγοντας ακόμη ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να στηριχτεί το σύστημα υγείας.

Η Μίνα Γκάγκα παραδέχτηκε την αυξημένη πίεση που δέχονται τα Επείγοντα στα νοσοκομεία. Γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid test να μην πηγαίνουν στα νοσοκομείο για μοριακό, αλλά να προτιμάνε την πρωτοβάθμια φροντίδα, όπως δηλαδή τα Κέντρα Υγείας.

Στην ενημέρωση ανακοινώθηκε επίσης ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει επικρατήσει στην Ελλάδα, καθώς παρουσιάζεται στα 9 από τα 10 κρούσματα. Ενδεικτικό είναι πως στις 30 Δεκεμβρίου βρισκόταν στο 82% των κρουσμάτων και στις 31 Δεκεμβρίου στο 89%!

Η θετικότητα βρίσκεται σε όλη τη χώρα στο 10,4 και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εμφανίστηκε.. αισιόδοξη, αναφέροντας ότι είναι καλύτερη η σημερινή εικόνα από την χθεσινή! Μάλιστα, όπως είπε, θα ανοίξουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και όσοι θέλουν να εμβολιαστούν με Moderna να κλείνουν ραντεβού κάθε Κυριακή.

Δημοσίευση στα Social Media