ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καθόλου τυχαία η επιλογή Τσιόδρα: Φανατικός υποστηρικτής της πολυπολιτισμικότητας και της λαθρομετανάστευσης βίντεο

1 min read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 04-10-2019 τάχθηκε ανοικτά υπέρ του «μπολιάσματος» της ελληνικής κοινωνίας με πρόσφυγες.

Δεν μπορεί συνεπώς να θεωρηθεί τυχαία η απόφασή του να επιλέξει ως «βιτρίνα» της προπαγανδιστικής του εκστρατείας για το ζήτημα του κορονοϊού τον γνωστό, πλέον, τοις πάσι, Σωτήριο Τσιόδρα.

Ήδη από το 2017 ο εν λόγω καθηγητής είχε εκπεφρασμένη άποψη υπέρ της λαθρομετανάστευσης!

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε κατά τη διάρκεια του 27ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (22 έως 25 Απριλίου 2017, Βιέννη), δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο σημερινός μας καλεσμένος πραγματοποίησε μία από τις εντυπωσιακές εισηγήσεις στο Συνέδριο σχετικά με την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας είναι σήμερα μαζί μας. Κύριε καθηγητά, ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά σας. Το θέμα της παροχής ιατρικής φροντίδας στους πρόσφυγες είναι αμφιλεγόμενο όσο και -σύμφωνα με την άποψή σας-ουσιώδες.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το ζήτημα της παροχής ιατρικής περίθαλψης στους πρόσφυγες είναι απόλυτα ουσιώδες για εμάς. Θεωρούμε ότι είναι άνθρωποι σαν εμάς, τους δίνουμε πρόσβαση σε δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια περίθαλψη υγείας. Αυτό θεσπίστηκε με νόμο της Κυβέρνησης στην χώρα μας το 2016. Είχαμε πολύ μεγάλη βοήθεια από εγχώριες και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσα στα Κέντρα Υποδοχής, ιδίως στα νησιά που είναι υπερπλήρη αυτή τη στιγμή, καθώς επίσης και στην ενδοχώρα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρείχατε ακόμα και πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας σας στους ανήλικους πρόσφυγες.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύουμε ότι γίνονται τμήμα της κοινωνίας μας, τους δεχόμαστε στα σχολεία μας και τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μόρφωση, να πηγαίνουν στο σχολείο, περί αυτού πρόκειται δηλαδή, πρέπει να ενσωματωθούν στην χώρα μας. Και θεωρώ ότι η πολυπολιτισμικότητα την οποία βλέπουμε είναι κάτι καταπληκτικό. Οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι, είναι κάτι εκπληκτικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα, στα πλαίσια της παροχής αυτής της ιατρικής περίθαλψης, στα πλαίσια των καθηκόντων σας εκεί, έχετε διαπιστώσει την ύπαρξη λοιμωδών νοσημάτων στους μετανάστες, τα οποία να μην είναι κοινά με αυτά που ήδη παρατηρούνται στις Ευρωπαϊκές χώρες;

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δεν υπάρχουν σοβαροί υγειονομικοί κίνδυνοι, μόνο ελάχιστα περιστατικά κοινών ασθενειών όπως οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού με πυρετό, γρίπη ή διάρροια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, τίποτε πέραν του φυσιολογικού…Θαυμάζω εσάς και τον οργανισμό σας και την χώρα σας, ευχαριστώ για την καλή δουλειά που κάνετε κύρια καθηγητά και ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μας σήμερα στο στούντιο.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ευχαριστώ».

Αξίζει να προσέξει κανείς τον ενθουσιασμό του Τσιόδρα όταν μιλάει για την προοπτική της ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία, για τον ρόλο των ΜΚΟ, καθώς επίσης και ότι στηρίζει απολύτως τον νόμο της Κυβέρνησης Τσίπρα για παροχή δωρεάν περίθαλψης στους λαθρομετανάστες.

Δεν πρέπει συνεπώς να μας παραξενεύει το γεγονός ότι ακόμα και πρώην Συριζαίοι Υπουργοί βγήκαν και στήριξαν την απόφαση Μητσοτάκη να του δώσει ένα πολύ σημαντικό πόστο.

Το κυριότερο όμως-και απόλυτα συνυφασμένο με την επικαιρότητα-είναι ότι το 2017 ο Τσιόδρας δήλωνε πως οι ποικίλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού τις οποίες έφερναν μαζί τους οι προερχόμενοι από την Ασία λαθρομετανάστες δεν μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο για την χώρα μας.

Εν έτει 2020 όμως, λόγω ενός τέτοιου ιού που επίσης προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού (βλ. κορονοϊός), εισηγήθηκε την επιβολή πολύ σκληρών περιορισμών στους Έλληνες πολίτες και την στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους (εργασία, ελεύθερη μετακίνηση, συνάθροιση, θρησκευτική ελευθερία, προστασία προσωπικών δεδομένων κλπ.)!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.