ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταστρέφονται βυζαντινές εκκλησίες στην Τουρκία!

1 min read

Στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Προύσα έχουν σκάψει μέχρι και πηγάδια!

Ενώ τρέχουμε για τον 61ο κύκλο «διερευνητικών επαφών», οι Τούρκοι έχουν αφήσει στο έλεος κυνηγών θησαυρών τις ιστορικές εκκλησίες του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Μια χαρά άλλωστε βολεύει τις επιδιώξεις τους, γι’ αυτό και κάνουν τα στραβά μάτια. Στον αντίποδα στην Ελλάδα έχουν δοθεί εκατομμύρια για να συντηρηθούν και αναστηλωθούν δεκάδες τζαμιά και τεκέδες, απότοκα της οθωμανικής σκλαβιάς 400 χρόνων!

Τραγική είναι η κατάσταση για την ιστορική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Προύσα, η οποία έχει γίνει στόχος κυνηγών θησαυρών! Η χιλίων χρόνων εκκλησία στην Τρίγλια της Προύσας έμεινε πίσω, όταν εκδιώχτηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες οι Έλληνες. Η στέγη της εκκλησίας έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ στο δάπεδο της εκκλησίας οι κυνηγοί θησαυρών έχουν σκάψει μεγάλα πηγάδια, αναζητώντας ακόμα και σήμερα τους θησαυρούς που έκρυψαν οι Έλληνες που έτρεχαν να σωθούν από το τούρκικο μαχαίρι!

Αυτά βέβαια αποτελούν ψιλά γράμματα για τους υπέρμαχους της.. διερεύνησης με τους Τούρκους! Και κανένας δεν πρόκειται να τα βάλει στο τραπέζι, οδηγώντας στη λήθη την παρουσία του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία και τον Πόντο!

Δημοσίευση στα Social Media