ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατασκοπεία στην Ρόδο Αφέθηκε ελεύθερος ο 36χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου που είχε οργανώσει δίκτυο κατασκοπείας!

1 min read

Ελεύθερος αφέθηκε ο 36χρονος πράκτορας της Τουρκίας Σαμπαχατίν Μπαϊράμ που εργαζόταν ως γραμματέας της τουρκικού προξενείου της Ρόδου που μετέφερε το 2020 τις πληροφορίες την μεταφορά ελληνικών στρατευμάτων στην Μεγίστη καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου δέχθηκε το αίτημα για την αναστολή της ποινής του.

  • Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του την 1η και 15η ημέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ως λόγο της έφεσης προβάλλει ότι υπήρξε απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας. Ισχυρίζεται ότι η εισαγγελέας προσκόμισε στο δικαστήριο την από 25 Νοεμβρίου 2021 συμπληρωματική έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία αφορούσε στον έλεγχο 19 κατασχεθέντων πειστηρίων και συνοδευόταν από ψηφιακό δίσκο (CD).

Αρκετά αποκαλυπτικές είναι οι εκθέσεις των εργαστηριακών ελέγχων σε ηλεκτρονικές συσκευές, για τη δράση του 36χρονου γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στην Ρόδο και του 53χρονου πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ».

  • Να σημειωθεί πως κατηγορούνται για τις πράξεις της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της προδοτικής κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδική μνεία γίνεται επί των ευρημάτων, αλλά και επεξήγηση της «αξίας» τους από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου στην παραπεμπτική της πρόταση, που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοκρατική».

Αναφέρεται, ειδικότερα, στην 32σέλιδη πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου στα ευρήματα της από 7.1.2021 έκθεσης εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης του 7ου Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Δ.Ε.Ε. (Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών) και της από 11.1.2020 έκθεσης επισκόπησης – ανάλυσης των ανακριτικών υπαλλήλων της Υ.Α. Ρόδου, όπου ανευρέθησαν φωτογραφίες ελληνικών πολεμικών πλοίων και σκαφών του λιμενικού σώματος τραβηγμένες και αποσταλείσες από το κινητό τηλέφωνο του 53χρονου, που έφερε χαρακτηριστική φθορά στην οθόνη του.

Από την έκθεση επισκόπησης – ανάλυσης συσκευής κινητού τηλεφώνου του 53χρονου, μάρκας Samsung, προκύπτει πλήθος κλήσεων προς τον αριθμό του 36χρονου συγκατηγορουμένου του, μέχρι και την 19.11.2020, ενώ σε τέσσερις συνομιλίες τους κατά τις ημερομηνίες 13.10.2020, 1.11.2020 (δύο συνομιλίες), 03.11.2020 και 19.11.2020 και σε ένα μήνυμα SMS την 19.11.2020 η τηλεφωνική σύνδεση του 53χρονου ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο.

Πολλές συνομιλίες γίνονται πριν την αναχώρηση του πλοίου για το Καστελόριζο, καθώς η τηλεφωνική σύνδεση του 53χρονου ενεργοποιεί την κεραία του λιμανιού της Ρόδου.

Επίσης στη συσκευή του κινητού του 53χρονου φαίνονται αποθηκευμένα αρχεία εικόνας μεταξύ των οποίων και τρεις φωτογραφίες πλοίων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, με λήψεις από 6.11.2020 και από υψομετρική διαφορά, ώστε να είναι εμφανής ο εξοπλισμός και ο οπλισμός τους πάνω σε αυτά.

Το ό,τι καταγράφονται οι αριθμοί των πλοίων και οι θέσεις τους προκύπτει αναμφίβολα, όπως επισημαίνει η Εισαγγελέας, από το γεγονός ότι ο 36χρονος σε μήνυμα που απέστειλε στον 53χρονο την 03/11/2020 και ώρα 07:55 ζητά πληροφορίες για την θέση του σκάφους Ρ32 με το εξής γραπτό κείμενο «Το σκάφος Ρ32 δεν είναι ορατό στο σημείο. Είναι σωστός ο αριθμός;» ενώ ο 53χρονος του απάντησε την 08:20 μμ της ιδίας ημέρας με το εξής κείμενο μηνύματος «Δεν φαίνεται εντελώς επειδή είναι σκοτεινά». Εν συνεχεία ο 36χρονος χρησιμοποιώντας την συσκευή του κινητού τηλεφώνου του, περιηγείται στο διαδίκτυο τουλάχιστον από 09:48 μμ της 3.11.2020 στην επίσημη ιστοσελίδα του πολεμικού ναυτικού, προφανώς αναζητώντας το προαναφερόμενο σκάφος.

Την επομένη του απέστειλε ένα πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.