ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Kαταιγιστικές εξελίξεις – Ο Ερντογάν βάζει ”λουκέτο” σε κανάλι της ”Μουσουλμανικής Αδελφότητας” στη Τουρκία – Θέλει να τα βρει & με την Αίγυπτο

1 min read

Κάνει τα πάντα για να τα βρει και με την Αίγυπτο ο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Τι προηγήθηκε

Στη Σαουδική Αραβία βρέθηκε για πρώτη φορά, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις.Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συζήτησαν την Πέμπτη στη Τζέντα.

Ο δύο ισχυροί άνδρες «εξέτασαν τις τουρκοσαουδαραβικές σχέσεις και τους τρόπους με τους οποίους αυτές θα μπορέσουν να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς», ανέφερε το πρακτορείο SPA.Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, ο οποίος συναντήθηκε και με τον βασιλιά Σαλμάν, πραγματοποιήθηκε την ώρα που η χώρα του διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση: η τουρκική λίρα έχασε το 2021 το 44% της αξίας της έναντι του δολαρίου, ενώ ο πληθωρισμός τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 61,1% σε ετήσια βάση.

Η κατάσταση αυτή ώθησε τον Ερντογάν να αναθερμάνει τις σχέσεις του με πρώην εχθρικές χώρες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, αλλά κυρίως με τις πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το τηλεοπτικό κανάλι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εγκαταλείπει την Τουρκία!

Τώρα όπως θα σας αποκαλύψει το Directus.gr, το αιγυπτιακό δορυφορικό κανάλι Mekameleen TV που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα μεταφέρει όλες τις δραστηριότητές του από την Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων προσπαθειών για την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken το Σάββατο.

«Δράττουμε αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε τον λαό της Τουρκίας και την ηγεσία τους για τη φιλοξενία εδώ και πολλά χρόνια, η οποία δείχνει τις βαθιές κοινές μας ρίζες που ξεπερνούν κάθε τρέχουσα κρίση», ανέφερε η δήλωση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος είχε σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τον έκπτωτο Αιγύπτιο Μοχάμεντ Μόρσι, καταδίκασε συχνά τον Σίσι ως ”δικτάτορα” και η Τουρκία έγινε ασφαλές καταφύγιο για Αιγύπτιους εξόριστους που αντιτίθενται στην κυβέρνηση στο Κάιρο.

Όμως πέρυσι, η Αίγυπτος και η Τουρκία επανέλαβαν διπλωματικές επαφές, πραγματοποιώντας γύρους διερευνητικών συνομιλιών σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο.

Η Τουρκία πέρυσι διέταξε τα τηλεοπτικά κανάλια που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα με έδρα την Κωνσταντινούπολη να σταματήσουν την κριτική στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Δύο άλλα δίκτυα που συνδέονται με την Αδελφότητα, το Watan και το El Sharq, λειτουργούν επίσης από την Τουρκία.”

Οι εξελίξεις είναι πλέον καταιγιστικές, με τον Ερντογάν να κάνει τα πάντα για να προκαλέσει ”ρωγμές” στη συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου. Ελπίζουμε μόνο το Κάιρο να μην πέσει στη παγίδα Ερντογάν!

Πηγη directus

Δημοσίευση στα Social Media